Portugalci ostali brez zmage in Cristiana Ronalda

Francozi so v kvalifikacijah za euro 2020 islandsko mrežo zatresli štirikrat, Angleži črnogorsko petkrat.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je z igrišča odšepal že po pol ure. FOTO: Rafael Marchante/Reuters
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je z igrišča odšepal že po pol ure. FOTO: Rafael Marchante/Reuters

Lizbona – Nogometni evropski prvaki izpred treh let Portugalci tudi v drugem kvalifikacijskem dvoboju za euro 2020 niso zmagali. Potem ko so se uvodoma brez zadetkov razšli z Ukrajinci, so si nocoj – prav tako v Lizboni – razdelili plen s Srbi, za nameček pa že po pol ure igre ostali brez prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki ga je zapeklo s stegenski mišici.

Juventusov ostrostrelec je bil v svojem 156. reprezentančnem nastopu šele četrtič prisiljen igrišče zapustiti že v prvem polčasu, a so Portugalci tudi brez njegove pomoči izenačili, z milimetrsko natančnostjo je rafal v prečko in od tam v mrežo poslal Danilo, ki je zadel šele drugič v majici z državnim grbom. Že v sedmi minuti je sicer Srbe z bele točke v vodstvo popeljal v tej sezoni zelo razigrani kapetan Dušan Tadić. Ključen trenutek se je zgodil v 72. minuti, ko je po igri z roko Antonia Rukavine v kazenskem prostoru poljski delivec pravice Szymon Marciniak sprva dosodil najstrožjo kazen za gostitelje, nato pa se po posvetu s stranskim sodnikom premislil.

Uspešnejši od evropskih prvakov so bili svetovni, Francozi so namreč islandsko mrežo zatresli štirikrat (iz petih strelov v okvir vrat), medtem ko so Angleži drugič zapored zadeli petkrat, tokrat v Črni gori.

Izidi: skupina A – Kosovo : Bolgarija 1:1 (Zeneli; Božikov), Črna gora : Anglija 1:5 (Vešović; Keane, Barkley 2, Kane, Sterling); skupina B – Portugalska : Srbija 1:1 (Danilo; Tadić), Luksemburg : Ukrajina 1:2 (Turpel; Cigankov, Rodrigues avt.); skupina H – Turčija : Moldavija 4:0 (Kaldrim, Tosun 2, Ayhan), Andora : Albanija 0:3 (Sadiku, Balaj, Abrashi), Francija : Islandija 4:0 (Umtiti, Giroud, Mbappe, Griezmann).

Preberite še:

Komentarji: