Potter pred Tuchlom in Ancelottijem

Najbolje plačani nogometni trener na svetu prepričljivo ostaja Diego Simeone, ki letno prejme 34 milijonov evrov, 30 milijonov več kot Xavi pri Barceloni.
Fotografija: Diego Simeone zasluži bistveno več kot Carlo Ancelotti. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Diego Simeone zasluži bistveno več kot Carlo Ancelotti. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Francoski športni časnik L'Equipe je objavil seznam 12 najbolje plačanih nogometnih trenerjev na svetu, še naprej pa je na njem prepričljivo prvi Diego Simenone.

Atletico našega vratarja Jana Oblaka mu letno plačuje astronomskih 34 milijonov evrov. To je 654.000 evrov na teden in 93.150 na dan. Argentinec je na klopi madridskega kluba že od leta 2011.

Graham Potter je četrti najbolje plačani trener. FOTO: Toby Melville/Reuters
Graham Potter je četrti najbolje plačani trener. FOTO: Toby Melville/Reuters

Na naslednjih treh mestih so menedžerji v premier league. Pep Guardiola v Manchester Cityju zasluži 22,5 milijona evrov, za njim je Jürgen Klopp iz Liverpoola z 18 mio €, presenetljivo visoko pa je Graham Potter (13,5 mio) iz Chelseaja.

Kritizirani Potter, čigar klub je šele 10. v Angliji, tako prejema več kot njegov predhodnik Thomas Tuchel (12), zdaj trener Bayerna, in evropski prvak Carlo Ancelotti (Real Madrid), ki je šele sedmi z 11 milijoni.

Pep Guardiola in Jürgen Klopp se bosta pomerila jutri. FOTO: Phil Noble/Reuters
Pep Guardiola in Jürgen Klopp se bosta pomerila jutri. FOTO: Phil Noble/Reuters

Na devetem mestu najdemo Joseja Mourinha iz Rome (9 mio), na 12. pa Xavija iz Barcelone (3,9 mio), ki je sprejel znižanje, da bi pomagal klubu iz finančne krize.

Na seznamu so še Massimiliano Allegri (Juventus, 13 mio; 5. mesto), Simone Inzaghi (Inter, 10 mio; 8. mesto), Xabi Alonso (Bayer Leverkusen, 5 mio, 10. mesto) in Niko Kovač (Wolfsburg, 4 mio, 12. mesto).

Preberite še:

Komentarji: