Pred zeleno-vijoličnim derbijem: »Želimo polne Stožice!«

Na štadionu v Stožicah se bodo v nedeljo v 7. kolu 1. SNL pomerili večni tekmeci, nogometaši Olimpije in Maribora.

Objavljeno
23. avgust 2011 16.27
Posodobljeno
23. avgust 2011 16.40
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Nogometni štadion v Stožicah bo v nedeljo prizorišče večnega derbija, med nogometaši Olimpije in Maribora, ki se bodo pomerili v 7. kolu slovenske nogometne lige.

Svoja pričakovanja pred derbijem je na današnji novinarski konferenci že razkrilo vodstvo ljubljanska prvoligaša. Tako trener zmajev Dušan Kosič kot tudi obetavni zvezni igralec Nik Omladič sta poudarila, da si na derbiju želita predvsem številčnega občinstva in dobrega vzdušja ter seveda zmage.

Štela bo podpora navijačev

»Želimo si podporo naših navijačev. Upam, da bodo prišli v čim večjem številu. Moja želja pa je, da nas bo več, kot jih je lahko v Mariboru. Naši cilji so jasni, želimo si uspeha, želimo se predstaviti v dobri luči in biti samozavestni. Želim si, da naša ekipa pokaže igre, ki jih je že pokazala - karakter, voljo, željo po dobri, čvrsti, agresivni igri. In želimo si tudi zmagati. Nikakor se ne bomo zatekali na obrambne pozicije, temveč bomo skušali z napadom priti do cilja. Nikoli, nikdar v slovenskem prostoru ne bomo igrali zaprte igre, niti slučajno ne,« je bil neomajen ljubljanski trener.

»Seveda mi veliko pomeni prav podpora s tribun. Želim si, da bi bilo več gledalcev kot v Ljudskem vrtu, se pravi več kot 12.000 gledalcev,« je po poročanju STA dejal Omladič, nadarjeni vezist v vrsti Olimpije, ki je imel v lanski sezoni precej smole s poškodbami. Najprej levega stopala, zaradi katerega je moral na operacijo, okrevanje po njej pa ga je za kar dolgo časa oddaljilo od zelenic. Ko je okrevanje prineslo rezultate, pa je sledila še poškodba desnega stopala, sicer kratkotrajnejša, pa vendarle. Z zdravniško pomočjo in pomočjo klubskega fizioterapevta se vrača v pravo, staro, formo.

Zmaji sicer v 1. SNL po šestih krogih za prvim mestom zaostajajo pet točk. »Štart v prvenstvo res ni bil najboljši, vendar se zdaj pobiramo. Pripravljeni smo na večni derbi, upamo, da bomo dosegli čim boljši rezultat. Nimamo nobenih presenečenj. Igrali bomo svojo igro - na vsaki tekmi, s pravim odnosom, ne glede na to, kdo je tekmec, če stoji nasproti Maribor ali katero drugo moštvo,« je še dejal Omladič.

Maribor z gostovanja na Škotskem

Maribor v četrtek čaka povratna tekma zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo proti Glasgow Rangers, kar po Kosičevem mnenju na derbiju ne bo igralo velike vloge. »Proti Mariboru bodo odločale iste nianse, kot denimo na tekmi proti Austrii, kjer nam je za evropski preboj zmanjkalo nekaj izkušenj. S to evropsko izkušnjo več vem, da smo sposobni igrati dober nogomet. Se pravi, če se lahko nadejamo Olimpijine zmage nad Mariborom? Za to delamo. Verjamemo v to, drugače ne bi šli na igrišče,« je sklenil Kosič.