Predsednik Juventusa o usodi trenerja Sarrija: Prespimo nekaj dni

Italijanski prvak po slovesu od lige prvakov: trener Sarri bo spoštoval pogodbo, predsednik Agnelli si bo vzel nekaj dni.
Fotografija: Trener Juventusa Maurizio Sarri ne razmišlja o slovesu od kluba, saj ima z njim sklenjeno veljavno pogodbo. FOTO: Miguel Medina/AFP
Odpri galerijo
Trener Juventusa Maurizio Sarri ne razmišlja o slovesu od kluba, saj ima z njim sklenjeno veljavno pogodbo. FOTO: Miguel Medina/AFP

Juventus je izpadel v osmini finala lige prvakov z Lyonom zaradi pravila o številu doseženih golov v gosteh, Cristiano Ronaldo je prvič po desetih letih ostal brez četrtfinala lige prvakov. Italijanski mediji se sprašujejo predvsem eno: bo trener Maurizio Sarri vodil Torinčane tudi v novi sezoni?
 

»V osmih tekmah lige prvakov smo izgubili le enkrat«


»Kaj pričakujem? Nič. Imam veljavno pogodbo s klubom, ki jo spoštujem. Na tako visoki ravni ne morete sprejemati odločitev na temelju ene tekme. V osmih tekmah lige prvakov smo šestkrat zmagali, enkrat remizirali in enkrat izgubili in že izpadli,« je ocenil Sarri, ki je dodal, da je ponosen na svojo ekipo.

Juventusov predsednik Andrea Agnelli ne želi sprejemati naglih odločitev po pirovi zmagi z Lyonom. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Juventusov predsednik Andrea Agnelli ne želi sprejemati naglih odločitev po pirovi zmagi z Lyonom. FOTO: Massimo Pinca/Reuters


»Seveda sem razočaran, ker smo izpadli, toda obenem vesel zaradi načina, na kakršnega so se odzvali fantje. Odigrali smo odlično tekmo z veliko energije, se vrnili po prejetem golu, zasukali rezultat in do konca verjeli v napredovanje,« je dodal 61-letni Neapeljčan.


»Usoda Sarrija? Prespimo nekaj dni in bomo videli«


Predsednik Juventusa Andrea Agnelli ni želel odgovarjati na konkretna vprašanja o trenerjevi prihodnosti na torinski klopi. »To je konec zelo zahtevne sezone. Z osvojitvijo devete zaporedne lovorike v Italiji smo izpisali prelepo stran zgodovine skupaj s Sarrijem, ki je kot trener priplezal iz najnižjih lig na vrh,« je ocenil Agnelli.

»Slovo od lige prvakov boli vse – igralce, navijače, … Nekoč smo sanjali, da bi osvojili ligo prvakov, zdaj je to cilj, niso več sanje. Toda obrnili se bomo k naslednji sezoni. Pustimo nekaj naslednjih dni, da vse skupaj prespimo in bomo videli, do kakšnih spoznanj bomo prišli,« je dodal Agnelli.

Preberite še:

Komentarji: