Prijoviću tri mesece hišnega pripora

Kazen za srbskega nogometaša zaradi kršenja karantene mora zdaj potrditi sodišče.  

Objavljeno
05. april 2020 18.15
Posodobljeno
06. april 2020 15.33
Aleksandar Prijović si bo dobro zapomnil trenutke užitkov v enem od beograjskih hotelov. FOTO: Reuters
Beograd – Srbski nogometaš Aleksandar Prijović se je pred tožilcem izrekel za kršenje karantene, ki jo je ukazala srbska vlada, in bo za kazen moral tri mesece preživeti v hišnem priporu.

Napadalca savdskega Al-Ittihada, ki naj bi bil najbogatejši srbski nogometaš, je policija aretirala v petek popoldne, potem ko je bil v kavarni enega od beograjskih hotelov v družbi več kot petih ljudi, kar je prepovedano. Poleg njega je bilo aretiranih vsaj dvanajst oseb, ki so se prav tako nahajale tam.

Prijović se je ob srečanju s tožilcem izrekel za krivega v zameno za milejšo kazen. Ukrep treh mesecev hišnega pripora mora zdaj potrditi še sodišče.
 

Bo Al-Ittihad prekinil pogodbo s Prijovićem?


Po poročanju časnika Blic pri Al Ittihadu niso zadovoljni s Prijovićem, a sodelovanje z njim lahko prekinejo le, če bi s svojimi dejanji škodoval ugledu kluba. Zaradi Srbove kazni bi tako klub zdaj lahko z njim prekinil pogodbo, ne da bi mu pri tem moral izplačati odpravnino.

Pred Prijovićem, ki se je sicer rodil v Švici in tam tudi začel športno kariero, sta pravila osamitve kršila tudi njegova reprezentančna kolega Luka Jović in Nikola Ninković.