Prosinečki po podanem odstopu ostaja selektor BiH

Vodstvo Nogometne zveze BiH se je odločilo, da bo Hrvat vodil reprezentanco do konca kvalifikacijskega cikla.
Fotografija: Robert Prosinečki še vedno ne more verjeti, kako visok poraz je njegova izbrana vrsta doživela v Armeniji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Robert Prosinečki še vedno ne more verjeti, kako visok poraz je njegova izbrana vrsta doživela v Armeniji. FOTO: Reuters

Potem ko je Robert Prosinečki, selektor nogometne reprezentance Bosne in Hercegovine, po visokem porazu proti Armeniji (2:4) na kvalifikacijski tekmi za euro 2020 podal odstop, še naprej ostaja na položaju. Vodilni na nogometni zvezi so zavrnili njegovo odločitev.

"Imel sem visoke ambicije. Nismo jih uresničili in to je glavni razlog za mojo odločitev o odstopu. Fantje so dobro delali, tudi jaz sem delal napake. Ne morem verjeti, da nas je Armenija tako visoko premagala," je nekdanji hrvaški reprezentant povedal po porazu v gosteh, ob vrnitvi v Sarajevo pa potrdil, da odločitve o odhodu s selektorskega položaja ne bo spreminjal.

Vendar pa se je izteklo drugače: na današnji izredni seji izvršnega odbora so se na zvezi odločili, da bo Prosinečki izbrano vrsto vodil do konca kvalifikacijskega cikla. Vodilni so mu izkazali polno podporo, Prosinečki je na koncu vendarle sprejel njihovo odločitev.

"Podati odstop je bilo moralno dejanje. Vendar pa bom po današnji seji, pogovorih in podpori, ki so mi jo izrazili, delal z reprezentanco do konca kvalifikacij. Kadar sprejmem odločitev, od nje ne odstopam, a tokrat sem se odločil ostati zaradi ljudi z zveze. Še imamo možnosti za uvrstitev na euro," je še dejal Prosinečki. Reprezentanca BiH je po šestih tekmah s sedmimi točkami na četrtem mestu v skupini J, na vrhu je Italija.
 

Komentarji: