Prva liga se vrača 5. junija

Nogometaši bodo kmalu začeli s prekinjenim prvenstvom, najprej tekmi Aluminij – Mura in Celje – Rudar. Večni derbi konec meseca. Do konca brez gledalcev?
Fotografija: Nogometaši Olimpije še nekaj časa ne bodo mogli pozdraviti navijačev. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Nogometaši Olimpije še nekaj časa ne bodo mogli pozdraviti navijačev. FOTO: Jure Eržen

Potem ko je bilo slovensko prvoligaško tekmovanje zaradi epidemije novega koronavirusa prekinjeno v začetku marca, je zdaj znan tudi datum, ko se po sproščanju ukrepov nogomet vrača tudi v tekmovalni obliki. Prvi junijski vikend prinaša tekme 26. kola Prve lige Telekom Slovenije, so sporočili z Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Celoten koledar izvedbe prvoligaškega tekmovanja bo potrjen na izvršnem odboru NZS v prihodnjem tednu, poleg prvoligaškega tekmovanja pa se vračajo tudi zaključni boji pokala Slovenije. Tekmi polfinala (Aluminij – Mura in Kalcer Radomlje – Nafta) bosta 9. in 10. junija, finale pa 24. junija, vse tekme bodo odigrane v Nacionalnem nogometnem centru Brdo.

Prva tekma 26. kroga bo v petek, 5. 6., ko se bosta ob 19. uri pomerila Aluminij in Mura. Nogometna zveza Slovenije za povratek klubskih tekmovanj predvideva izpolnjevanje vseh ukrepov v povezavi s preprečevanjem okužbe s covidom-19, do pričetka pa bo v sodelovanju z NIJZ izdelan tudi protokol za izvedbo tekmovanja v trenutnih razmerah.

Celjani bodo pomlad odprli z derbijem proti Rudarju. FOTO: Jure Eržen
Celjani bodo pomlad odprli z derbijem proti Rudarju. FOTO: Jure Eržen


Zadnji junijski konec tedna bo derbi med vodilno Olimpijo in Mariborom. Tekme bodo potekale brez gledalcev, ali bo tako do konca prvenstva, še ni znano.

Pari 26. kola, petek, 5. junija: Aluminij – Mura, Celje – Rudar; sobota, 6. junija: Tabor Sežana – Olimpija, Bravo – Triglav; nedelja, 7. junija: Domžale – Maribor; vrstni red: Olimpija 50, Celje in Aluminij po 45, Maribor 43, Mura 38, Tabor Sežana 29, Bravo 28, Triglav 27, Domžale 26, Rudar 10.

Preberite še:

Komentarji: