Prvi strelec Ante Vukušić pokvaril predsednikovo zakusko

V zadnjem, 20. kolu prvega dela nogometnega prvenstva spodrsljaja vodilnega dvojca, rekordna zmaga Aluminija in tudi prepričljiva Celja. Danes še Mura in Bravo.
Fotografija: Olimpija se je od sicer uspešnega prvega dela sezone poslovila s porazom v Stožicah proti Domžalam, eden od »krivcev« zanj pa je bil Lucie Lupeta, ki je že v prvi napadalni akciji izgubil dvoboj z domžalskim vratarjem Ajdinom Mulalićem. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Olimpija se je od sicer uspešnega prvega dela sezone poslovila s porazom v Stožicah proti Domžalam, eden od »krivcev« zanj pa je bil Lucie Lupeta, ki je že v prvi napadalni akciji izgubil dvoboj z domžalskim vratarjem Ajdinom Mulalićem. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Olimpija gre v novo leto s štirimi točkami prednosti v 1. SNL. Maribor ji je v zadnjem dejanju prvega dela sezone ponudil darilo v obliki vsega točke v Velenju, toda ni ga izkoristila. V derbiju Ljubljanske kotline, razburljivem, živčnem, bojevitem in dinamičnem je potegnila krajšo. Domžale so z golom Senijada Ibričića zabile edini gol na tekmi in pokvarile Olimpijino slovo od sicer uspešnega jesenskega dela.

»Olimpiji bi čestital za jesenski naslov,« je domžalski trener Andrej Razdrh polaskal poražencem, potem ko jih je »kaznoval« in presenetil tudi s taktičnimi prijemi (igrali so veliko bolj trdo), s čimer pa ni vrnil nasmeha v domači tabor in trenerju Safetu Hadžiću.

»Preveč smo bili živčni, nismo bili natančni v podajah in na koncu je, kar je. Škoda je, ker nismo izkoristili Mariborovega spodrsljaja in prednost povečali na sedem točk. Ne morem narediti veliko, Vukušić je zgrešil enajstmetrovko, zgrešili smo tudi prvo veliko priložnost,« je zadnjo tekmo ocenil Hadžić in na koncu priznal, da je lahko tudi štiri točke lepa prednost in se zahvalil igralcem za celotno jesen.

ni podpisa
ni podpisa


Mandarićeva čestitka za uspešno jesen


Prav prešernega predsednikovega srečanja z igralci po tekmi ni bilo. Pa vendar; s prihodom Milana Mandarića na čelo Olimpije se je začelo šampionsko poglavje nove Olimpije, sinoči se je po vsej verjetnosti tudi končalo. Derbi Ljubljanske kotline bi bil za ameriškega poslovneža srbskega rodu lahko zadnji v vlogi predsednika NK Olimpija, potem ko je že od poletja sprožil projekt prodaje upravljalskih pravic. Odšel bi že prej, če bi našel primernega naslednika oziroma kupca. Poletno prodajo je začel pri znesku približno 10 milijonov evrov, končni bo precej nižji.

Sinočnja zakuska v VIP prostorih je imela praznični značaj, igralcem je predsednik zaželel vse najboljše v novem letu in jim hkrati čestital za prvo mesto ob koncu prvega dela sezone. Uradnega naziva poslovilna še ni imela, toda po Mandarićevih poslovnih potezah sodeč, ki gredo v Sloveniji s prodajo njegovih nepremičninskih projektov h koncu, je le še vprašanje trenutka, kdaj bo 81-letni mogotec rekel: Hvala lepa in zbogom.

Proti Bravu se je rešil Ante Vukušić, proti Domžalam pa je z drugo zaporedno zgrešeno enajstmetrovko ujezil navijače in predsednika. FOTO: Tomi Lombar /Delo
Proti Bravu se je rešil Ante Vukušić, proti Domžalam pa je z drugo zaporedno zgrešeno enajstmetrovko ujezil navijače in predsednika. FOTO: Tomi Lombar /Delo


Na igrišču je videl zelo bojevito tekmo, ki jo je Olimpija tako rekoč iz prvega napada začela z zgrešeno izjemno priložnostjo Jucieja Lupete. V prvem polčasu je Ante Vukušić zapravil še eno, medtem ko so bile Domžale enakovredno v polju, a brez resnejšega strela.

Bitka se je vnela po Ibričićevem golu z bele točke. Vitja Velančič je z roko potegnil za ramo Nikolo Vujadinovića in sodniku Nejcu Kajtazoviću dal lahko nalogo. Upravičeno je pokazal na belo točko.

Po njej se je začel boj z živci. V njem je bil največji osmoljenec prvi strelec prvenstva Vukušić, ki je še drugič zapored zastreljal enajstmetrovko. Streljal je mimo vrat po tleh. Od nezanesljivega sodnika Kajtazovića je kazenski strel izsilil Luka Menalo.


Kronavetrov gol je bil premalo


Mariborčani so v Velenju v 20. minuti dosegli, kar so želeli: gol. Strelec je bil kdo drugi kot Rok Kronaveter. Toda to je bilo tudi vse, kar se je posrečilo vijoličnim proti zadnjemu Rudarju. En gol je bil premalo, saj je Rudar eno od redkih napadalnih akcij v zadnjih trenutkih prvega polčasa odlično zaključil z golom. Dominik Radić je bil podajalec z desne strani, Borna Petrović pa strelec z glavo z leve strani. V drugem polčasu je stiskal, a na težkem igrišču si ni priigral veliko čistih priložnosti.

Ogenj sta včeraj bruhala Aluminij in Celje. Kidričani so z rekordno zmago z 8:1 na lestvici ujeli Maribor in so celo drugi, Celje pa je bil prepričljiv v Sežani in zadržal stik z Olimpijinima prvima zasledovalcema. Pri Aluminiju in Celju so blesteli hrvaški nogometaši, ki so skupaj zabili osem golov, pet so jih Aluminijevi, tri pa celjski.

Komentarji: