Neymar se je vrnil v Evropo, odhajata Silva in Cavani

Športni direktor francoskega nogometnega prvaka Leonardo potrdil slovo Thiaga Silve in Edinsona Cavanija.
Fotografija: Po sedmih sezonah in z nazivom najboljšega strelca v zgodovini kluba (200 golov) se bo od Paris St. Germaina poslovil Urugvajec Edinson Cavani.
Odpri galerijo
Po sedmih sezonah in z nazivom najboljšega strelca v zgodovini kluba (200 golov) se bo od Paris St. Germaina poslovil Urugvajec Edinson Cavani.

Nemški nogometni strokovnjak Thomas Tuchel bo ostal trener francoskega prvaka Paris Saint-Germaina, ne glede na to, kako bodo Parižani končali sezono lige prvakov, je športni direktor kluba Brazilec Leonardo potrdil v intervjuju za francoski časnik Le Journal du Dimanche, objavljenem v nedeljo.

Šestinštiridesetletni Tuchel je pred prihodom v Pariz od 2015 do 2017 vodil Borussio Dortmund, PSG pa se je pridružil leta 2018. »Ima veljavno pogodbo še eno leto, tako da ostaja na klopi tudi naslednjo sezono. Smo zadovoljni s tem, kar počne, rezultati so dobri,« je povedal Leonardo.


Spremembe po koncu bojev v ligi prvakov


Paris St. Germain prevladuje v francoskem nogometu že od sezone 2011/12, z izjemo sezone 2016/17, ko je bil prvak Monaco. V tej zgodbi rdeče-modrim, »les rouge et bleu«, manjka le šampionski naslov v ligi prvakov.

Thiago Silva je bil osem sezon član PSG. FOTO: AFP
Thiago Silva je bil osem sezon član PSG. FOTO: AFP


Tisto, o čemer se je že govorilo, je Leonardo tudi dokončno potrdil, da najboljši strelec v zgodovini kluba Edinson Cavani in kapetan Thiago Silva po koncu odločilnih avgustovskih bojih v ligi prvakov, ki bodo kot mini turnir potekali po vsej verjetnosti v Lizboni, zapuščata pariški klub. Poleti pogodba poteče še Thomasu Meunierju, Layvinu Kurzawaju in Ericu Maximu Choupo-Motingu, ki naj bi prav tako zapustili klub.


Neymarja čaka teden dni počitka


Neymarja sprva čaka teden dni počitka. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters
Neymarja sprva čaka teden dni počitka. FOTO: Pascal Rossignol/Reuters


V Parizu še močneje odmeva novica, da se je Neymar po treh mesecih vrnil v Evropo. Brazilski nogometaš je bil v Braziliji od sredine marca, ko je bilo francosko prvenstvo ligue 1 ohromljeno zaradi novega koronavirusa. Kot so poročali francoski mediji, se bo pridružil svojemu klubu, ki ga čakajo priprave. Francoska časnika L'Equipe in Le Parisien pišeta, da je Neymar za let čez Atlantik uporabljal zasebno letalo, ki ga je iz Ria de Janeira prepeljalo v Pariz. Neymar ne bo začel takoj trenirati, ampak ga, tako kot soigralce, čaka še teden dni počitka.

Preberite še:

Komentarji: