PSG zaradi sumljivo visokih zneskov za Neymarja in Mbappéja pod Uefinim drobnogledom

Uefa bo razširila preiskavo proti pariškemu klubu.
Fotografija: PSG se je pod Uefinim drobnogledom znašel, potem ko so se v zadnjem času pojavile nove obtožbe, da je porabil nesorazmerno veliko finančnih sredstev. FOTO: Lee Smith/Reuters
Odpri galerijo
PSG se je pod Uefinim drobnogledom znašel, potem ko so se v zadnjem času pojavile nove obtožbe, da je porabil nesorazmerno veliko finančnih sredstev. FOTO: Lee Smith/Reuters

Z evropske nogometne zveze (Uefa) so sporočili, da bodo razširili preiskavo proti pariškemu klubu Paris Saint Germain (PSG). Aktualni francoski prvaki, ki že vrsto let neuspešno naskakujejo evropski vrh, so se pod Uefinim drobnogledom znašli, potem ko so se v zadnjem času pojavile nove obtožbe, da so porabili nesorazmerno veliko finančnih sredstev in s tem kršili pravila finančnega ferpleja.

Spomnimo: pariški nogometni velikan je med lanskoletnim prestopnim rokom najprej od Barcelone za rekordnih 222 milijonov evrov kupil Brazilca Neymarja. Kot da s tem niso dovolj razburili nogometne javnosti, so čez nekaj tednov iz Monaca za 180 milijonov evrov pripeljali še francoskega čudežnega dečka Kyliana Mbappéja.

V osnovi naj bi šlo pri pravilu finančnega ferpleja zato, da klubi lahko zapravljajo le denar, ki so ga zaslužili z lastnim poslovanjem, kar naj bi preprečili finančne injekcije bogatih lastnikov, v konkretnem primeru katarske družbe Qatar Sports Investments, na čelu katere je Nasser Al-Khelaifi.

PSG je enkrat že bil kaznovan, a jo je takrat odnesel z razmeroma nizko odškodnino. Tokrat mu lahko pomaga dejstvo, da so se z Monacom dogovorili, da bo Mbappé v prvi sezoni v Parizu igral kot posojen nogometaš, kasneje pa ga bo PSG odkupil za določeno odškodnino.

Preberite še:

Komentarji: