PSV v Fazaneriji tudi z izjemnim strelcem

Eron Zahavi se je s Kitajske vrnil v Evropo in sklenil dveletno pogodbo z jutrišnjim slovitim tekmecem Mure v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo.
Fotografija: Izraelec Eron Zahavi (v sredini) je lansko leto z izraelsko reprezentanco gostoval tudi v Stožicah, kjer je v porazu z 2:3 zabil čudovit gol. Zahavi je v PSV prišel iz moštva Guangzhou R&F, za katerega je v 117 tekmah dosegel kar 103 gole. FOTO: Ronen Zvulun/Reuters
Odpri galerijo
Izraelec Eron Zahavi (v sredini) je lansko leto z izraelsko reprezentanco gostoval tudi v Stožicah, kjer je v porazu z 2:3 zabil čudovit gol. Zahavi je v PSV prišel iz moštva Guangzhou R&F, za katerega je v 117 tekmah dosegel kar 103 gole. FOTO: Ronen Zvulun/Reuters

Evropski klubski prvak iz leta 1988 PSV iz Eindhovna je pred potjo v Mursko Soboto, kjer ga bo jutri v 3. kolu kvalifikacij za evropsko ligo izzvala vodilna v 1. SNL Mura, izpeljal še najvidnejši prestop. Ujel je najboljšega izraelskega nogometaša zadnjih let Erona Zahavija.

Pri 33 letih in po štirih letih na Kitajskem se je stroj za gole vrnil v Evropo ter s 24-kratnim nizozemskim prvakom sklenil dveletno pogodbo.

Najboljši strelec kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 in dve leti zapored prvi strelec kitajskega prvenstva bo tudi za dvoboj z Muro v zasedbi trenerja Rogerja Schmidta. Nemec na klopi PSV, ki je učenec Ralfa Rangnicka, je poleti prevzel moštvo in je prav tako kot Zahavi prišel s Kitajske.

Tim Matavž je edini Slovenec, ki je igral za ob Ajaxu najslavnejši nizozemski klub. FOTO: Scanpix Sweden/Reuters
Tim Matavž je edini Slovenec, ki je igral za ob Ajaxu najslavnejši nizozemski klub. FOTO: Scanpix Sweden/Reuters


Josip Iličić iz Eindhovna dobil novega soigralca


Pri PSV so pripeljali Zahavija zato, ker so v Italijo v Atalanto prodali obetavnega 23-letnega Sama Lammersa. Napadalec je vztrajal pri odhodu iz Eindhovna, klubski menedžerji pa so iztržili odličnih 11 milijonov evrov. Novi soigralec Josipa Iličića je za PSV v minuli sezoni dosegel šest ligaških golov.

Pred leti je bil član PSV tudi Slovenec Tim Matavž, ki je v 70 prvenstvenih tekmah v treh sezonah dosegel 24 golov. Enaintridesetletnega Šemptrčana so v razvoju tedaj pošteno ustavile poškodbe.

V  uvodnih dveh prvenstvenih tekmah je PSV premagal v gosteh Groningen s 3:1 (Cody Gakpo 2, Donyell Malen), doma pa Emmen z 2:1 (Nioni Madueke, Maximiliano Romero).

Preberite še:

Komentarji: