Razburljiv katalonski derbi odločil Pedri, Barça ostala brez Dembeleja

Barcelona je do zadnjih napadov trepetala za vse tri točke v Gironi, ki jih je blaugrani z edinim golom na tekmi v drugem polčasu prinesel vezist Pedri (1:0).
Fotografija: Pedri (levo) in Ansu Fati proslavljata vodilni gol na štadionu Montilivi. FOTO: Pau Barrena/AFP
Odpri galerijo
Pedri (levo) in Ansu Fati proslavljata vodilni gol na štadionu Montilivi. FOTO: Pau Barrena/AFP

Barcelona je imela v prazničnem vzdušju, ki vedno zaznamuje tekme »prijateljskih«​ katalonskih klubov (povsem drugače je seveda, ko se Barça meri z Espanyolom), velike težave z Girono, ki na domačem štadionu favoriziranim tekmecem in svežim superpokalnim prvakom ter polfinalistom španskega kraljevega pokala ni dovolila veliko priložnosti v prvem polčasu. Za nameček je trener Xavi Hernandez ostal brez enega najboljših posameznikov aktualne sezone, Francoza Ousmana Dembeleja, ki je že v 26. minuti zapustil zelenico s poškodbo leve stegenske mišice, zamenjal ga je španski reprezentant Pedri, za katerega bi to morala biti tekma počitka po napornem uvodu v novo leto.

Brez kaznovanega prvega strelca Roberta Lewandowskega, Poljak se bo lahko po treh ligaških tekmah suspenza vrnil v naslednjem kolu proti Betisu v Sevilli, je Barcelona potrebovala trenutek navdiha, da bi strla obrambo rdeče-belih na Montiliviju. In našla ga je v rezervistu Pedriju v 61. minuti, napadalni vezist s Kanarskih otokov je izkoristil slabo posredovanje vratarja Paula Gazzanige po predložku še enega rezervista Jordija Albe, ki je vstopil s klopi in podal ostro žogo pred vrata, kjer jo je Pedri ob stotem nastopu v dresu Barcelone pospravil v mrežo za enega pomembnejših golov v sezoni.

Girona se ni predala in gostujoči branilec Ronald Araujo je 15 minut pred koncem rednega dela tekme rešil svoje moštvo s posredovanjem v zadnjem hipu, ko se je za izenačujoči udarec pripravljal napadalec Cristhian Stuani. V zadnjih napadih je z neposredne bližine vrata Barcelone zgrešil še vezist Ivan Martin, Girona pa je v zadnjih sekundah ostala tudi brez nezadovoljnega trenerja Miguela Angela Sancheza Muñoza – Michela. Končalo se je s pričakovano, toda trdo prigarano zmago Barcelone, ki je na vrhu lestvice la lige spet pobegnila Realu iz Madrida na šest točk, branilce naslova v nedeljo čaka veliki obračun 18. kola proti trenutno tretjeuvrščenemu Real Sociedadu.

Preberite še:

Komentarji: