Razigrani Paul Pogba čakal le na odhod Joseja Mourinha

Najtrofejnejši klub na Otoku niza zmage brez Portugalca. Liverpool in ManCity nared za derbi sezone.
Fotografija: Takole je Paul Pogba proslavil svoj drugi včerajšnji gol. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Takole je Paul Pogba proslavil svoj drugi včerajšnji gol. FOTO: Reuters

Ljubljana – Primer »Pogba proti Mourinhu« je potrdil, kako mikroskopska razlika loči poražence od zmagovalcev v nogometu. Manchester United je vrsto mesecev trošil energijo z reševanjem spora med trenerjem in najdražjim nogometašem v zgodovini kluba, zaživel pa šele po odhodu Portugalca, ko igra kot prerojen prav Paul Pogba.

Paul Pogba se je znal poveseliti po novi odlični predstavi v majici Manchester Uniteda. FOTO: Reuters
Paul Pogba se je znal poveseliti po novi odlični predstavi v majici Manchester Uniteda. FOTO: Reuters


Očitno so »rdeči vragi« komaj čakali slovo trenerja Joseja Mourinha, čeprav so se številni člani udarne enajsterice javno zahvalili za priložnost slovitemu trenerju. Paula Pogbaja ni bilo med njimi. Mourinho mu v svoji zadnji tekmi na klopi Uniteda ni ponudil priložnosti – angleška klasika je s 3:1 pripadla Liverpoolu –, odtlej je najtrofejnejši angleški klub igral tri tekme in trikrat zmagal.


Solskjaer kot Ferguson


Kratek niz, v katerem je ManUtd osvojil devet točk in se približal vodilnim na lestvici premier league, je zaznamoval prav – Paul Pogba. V treh tekmah pod vodstvom novega trenerja je bil statistično boljši kot prej v 17 tekmah pod Mourinhem, tako uspešno ga je preporodil Ole Gunnar Solskjaer.

Ole Gunnar Solskjaer naj bi vodil Manchester United zgolj do konca maja oziroma junija. FOTO: Reuters
Ole Gunnar Solskjaer naj bi vodil Manchester United zgolj do konca maja oziroma junija. FOTO: Reuters


»Imel sem najboljšega učitelja. 'Boss' je bil vedno najboljši in bo tak tudi ostal, zato je tudi celotno moje trenersko znanje povezano z učenjem od sira Alexa. Vseskozi sem ohranjal kontakt z njim, tudi v zadnjih dneh sva govorila, podobno načrtujem v prihodnje,« je 45-letni Norvežan pojasnil izvor svoje nogometne filozofije in izkazal čast Alexu Fergusonu.

Solskjaer je opravil nekaj taktičnih sprememb v primerjavi z Josejem Mourinhem, ena od njih vključuje Paula Pogbaja bližje tekmečevim vratom, gre za ofenzivni položaj pred vezistoma v sistemu igre 4-2-3-1. Mourinho se s Pogbajem ni ujel, čeprav je United zanj odštel 105 milijonov evrov, po derbiju z Liverpoolom – ki ga je spremljal s klopi za rezerve! – pa je oživel. V prvi tekmi je dvakrat podal za gol, v drugi je dva gola zabil sam, včeraj je prispeval še dva gola in podajo za visoko zmago Uniteda (4:1) nad Bournemouthom. Tik pred koncem mu je vratar Asmir Begović preprečil prvi »hattrick« v majici Manchester Uniteda. Številke so zgovorne: Pogba je postal prvi igralec Uniteda z dvema goloma na zaporednih tekmah po Waynu Rooneyju iz decembra 2012, ManUtd je nazadnje zabil 12 golov na treh zaporednih tekmah daljnega decembra 2011 …

Roberto Firmino je zabil tri gole za zmago Liverpoola nad Arsenalom. FOTO: Reuters<br />
 
Roberto Firmino je zabil tri gole za zmago Liverpoola nad Arsenalom. FOTO: Reuters
 


V Manchestru ne pričakujejo le naslednje tekme »rdečih vragov« – ta prihaja v sredo v Newcastlu –, nogometni navdušenci mrzlično odštevajo predvsem dneve do derbija sezone med Manchester Cityjem in Liverpoolom. Slednji igra v transu, s 5:1 je odpravil tudi Arsenal, in najtesnejšemu zasledovalcu beži za sedem točk. To je prav ManCity, ki bo v četrtek (21.00) gostil vodilne zasedbo rdečih. Navijači pričakujejo obračun s strelivom največjega kalibra, pod lupo bo trenerski dvoboj Pep Guardiola vs Jürgen Klopp.

Preberite še:

Komentarji: