Juventus prvak že dve koli pred koncem

Torinčani so si z zmago nad Sampdorio priigrali neulovljivo prednost sedmih točk pred Interjem v italijanski ligi.
Fotografija: Juventus je že pred zadnjima dvema koloma proslavil naslov italijanskega prvaka. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Juventus je že pred zadnjima dvema koloma proslavil naslov italijanskega prvaka. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Torino – Če so nogometaši Juventusa v četrtek zapravili priložnost, da bi si z zmago nad Udinesejem z 2:0 zagotovili deveti zaporedni naslov italijanskih prvakov, v zadnji tekmi 36. kola niso izpustili iz rok še ene možnosti. Z goloma Cristiana Ronalda v 45. minuti (v 89. je iz enajstmetrovke zatresel le prečko) in Federica Bernardeschija v 67. minuti so si že pred dvobojema s Cagliarijem in Romo priigrali neulovljivo prednost sedmih točk pred najbližjim zasledovalcem Interjem. Valter Birsa je ob današnjem porazu Cagliarija z Udinesejem vstopil v igro v 88. minuti.



 

Rdeči vragi so potrdili uvrstitev v ligo prvakov


V zadnjem kolu angleškega nogometnega prvenstva je Manchester United v gosteh premagal Leicester z 2:0 in potrdil nastop v ligi prvakov. V sezoni 2020/21 bodo angleške barve v tem tekmovanju zastopali še prvak Liverpool, Manchester City in Chelsea, v evropski ligi bo nastopil Leicester, v kvalifikacijah za to tekmovanje pa Tottenham. Iz elitne druščine so izpadli Bournemouth, Watford in Norwich City. Nova člana premier league sta Leeds in West Bromwich Albion, tretja ekipa bo znana po »četveroboju« Brentforda, Fulhama, Cardiffa in Swanseaja.

V najzanimivejši tekmi zadnjega kola so rdeči vragi slavili v Leicestru z 2:0. Gostje so prešli v vodstvo z uspešno izvedeno enajstmetrovko Bruna Fernandesa v 71. minuti, v končnici dvoboja pa je zmago potrdil Jesse Lingard. Prvak Liverpool je slavil v Newcastlu s 3:1. Za goste so gole dosegli Virgil van Dijk, Divock Origi in Sadio Mane, za gostitelje pa Dwight Gayle. Manchester City je zanesljivo prekosil Norvich s 5:0. Dva gola je dosegel Belgijec Kevin De Bruyne, po enega pa Gabriel Jesus, Raheem Sterling in Riyad Mahrez.


Komentarji: