Real in Bayern na kolenih

Madridski velikan je moral na gostovanju premoč priznati Alavesu (0:1), bavarski pa doma Borussii iz Mönchengladbacha (0:3).
Fotografija: Nogometaši Borussie Mönchengladbach so imeli obilo razlogov za veselje. FOTO: Andreas Gebert/Reuters
Odpri galerijo
Nogometaši Borussie Mönchengladbach so imeli obilo razlogov za veselje. FOTO: Andreas Gebert/Reuters

Vitoria-Gasteiz – Pri zmagovalcu zadnjih treh izvedb nogometne lige prvakov, madridskem Realu, zvonijo vsi alarmi, saj v domačem ligaškem tekmovanju že trikrat zapovrstjo ni okusil slasti zmage, danes je moral v osmem kolu še drugič na kolena. Na gostovanju je premoč priznal v tej sezoni precej razigranemu Alavesu, ki je bil boljši z 1:0, do treh točk pa se je dokopal tudi nekoliko srečno. V zadnji, peti minuti sodnikovega dodatka se je po kotu ob pravem času na pravem mestu znašel rezervist Manu Garcia in z glavo matiral nemočnega Thibauta Courtoisa. Tako je kaznoval popolno neučinkovitost »galaktikov«, ki so bili kar 70-odstotno pri žogi, a niso zadeli že v tretjem zaporednem dvoboju.

Za galaktike je bil usoden rezervist Manu Garcia. FOTO: Vincent West/Reuters
Za galaktike je bil usoden rezervist Manu Garcia. FOTO: Vincent West/Reuters


Bayern še slabše


Še slabše pa jo je v dvoboju sedmega kola nemške bundeslige odnesel prvak Bayern, ki je ravno tako potegnil kratko že drugič v sezoni – tokrat na domači Allianz Areni ni bil dorasel Borussii iz Mönchengladbacha, ki je s prepričljivo zmago s 3:0 napredovala na drugo mesto ligaške razpredelnice. Gostitelji si nikakor niso opomogli po uvodnem šoku, saj so tekmeci že v 16. minuti vodili z 2:0, zadela sta Alassane Plea in Lars Stindl. Bavarski velikan se je nato na vse kriplje trudil zasukati razplet dvoboja, bil 72-odstotno pri žogi, toda v napadu premalo podjeten. To so gostje znali izkoristiti, končni izid je v zadnjih izdihljajih obračuna, v 88. minuti po ogledu videoanalize, postavil Patrick Herrmann. V zadnjem letu dni je Bayern le enkrat tako izdatno izgubil, sredi maja doma proti Stuttgartu (1:4).

Preberite še:

Komentarji: