Real vsaj proti Sevilli brez francoske zlate žoge

Nogometaše madridskega Reala v soboto zvečer (21.00) čaka domača ligaška preizkušnja proti Sevilli.
Fotografija: Karim Benzema (v ozadju) in Eden Hazard med petkovim treningom, ki ga Francoz skupaj s soigralci, ki so začeli tekmo z Elchejem, končal predčasno. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP
Odpri galerijo
Karim Benzema (v ozadju) in Eden Hazard med petkovim treningom, ki ga Francoz skupaj s soigralci, ki so začeli tekmo z Elchejem, končal predčasno. FOTO: Pierre-Philippe Marcou/AFP

Tekme po poročanju španskih medijev presenetljivo ne bo odigral francoski napadalec Karim Benzema, ki je na ponedeljkovi podelitvi v Parizu prvič v karieri osvojil prestižno zlato žogo. Benzema je po poročanju spletne strani madridskega športnega časnika AS začutil bolečine oz. utrujenost v levi stegenski mišici. 

Benzema je predčasno zapustil petkov trening, dodaja AS, vprašljiv pa je tudi za preizkušnjo 5. kola skupinskega dela lige prvakov proti Leipzigu slovenskega vezista Kevina Kampla, ki bo v torek v Nemčiji. Težave s stegensko mišico je prek uradnih klubskih kanalov že potrdil tudi Real Madrid.

Francoz je sicer odigral le osem tekem v zadnjih dveh mesecih, najdlje je počival po septembrskem gostovanju v Glasgowu in tekmi s Celticom, ki jo je Real dobil s 3:0. Zadel je tako na nedavnem clasicu proti Barceloni (3:1) kot nazadnje v Elcheju (3:0) in s tem odločno prekinil niz petih dvobojev brez zadetka. V času njegove odsotnosti je trener Carlo Ancelotti uporabljal navezo Vinicius-Federico Valverde-Rodrygo, slednji je igral kot »lažna devetka«, kraljevi klub pa tudi brez Benzemaja ni popustil na nobeni fronti.

Zadnji poraz je Real utrpel še v minuli sezoni 2021/22, ko ga je 8. maja na gostujoči tekmi 35. kola la lige premagal mestni tekmec Atletico s slovenskim vratarjem in kapetanom reprezentance Janom Oblakom (1:0).

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: