Remi na Fazaneriji, nastopil zimski premor

Na zadnji tekmi jesenskega dela sezone sta se Mura in Bravo razšla z delitvijo točk, 1:1.
Fotografija: Mura zaostaja za eno točko za četrtim Celjem. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Mura zaostaja za eno točko za četrtim Celjem. FOTO: Jure Eržen

S tekmo med Muro in Bravom se je končal jesenski del državnega prvenstva. Po 20 tekmah je na vrhu Olimpija z 42 točkami, sledita ji Aluminij in Maribor z 38, Celje jih je zbralo 34, Mura 33. Domžale na šestem mestu jih imajo 25, Triglav 20, Tabor Sežana 19, Bravo 17, zadnji Rudar Velenje pa osem in bo moral v spomladanskem delu pokazati veliko več za obstanek v prvoligaški druščini.

Tekma v Murski Soboti ni dala zmagovalca. Večino časa so gledalci spremljali igro med obema kazenskima prostoroma, bolj redke priložnosti na obeh straneh pa so bile zelo nevarne.

Že v deveti minuti so Ljubljančani šokirali Fazanerijo. Luka Žinko je ob avt črti na desni strani spretno zadržal žogo, preigral enega od Murinih igralcev in podal v kazenski prostor, kjer je bila neodločna domača obramba, David Brekalo pa je neoviran poslal žogo v gol za svoj prvenec v dresu Brava v prvi ligi.



Igra se je nato nekoliko umirila. V 21. minuti so domači prišli do prostega strela, ki ga je izvedel Marko Brkić, v kazenskem prostoru pa se je najbolje znašel Žiga Laci. Sedemnajstletni branilec je v igro vstopil v 13. minuti namesto Marina Karamarka, dosegel pa je svoj prvi gol v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Prvo resno priložnost v drugem polčasu so imeli gosti. Mustafa Nukić je prišel do strela, nevarno meril, Laci pa je žogo, ki je letela proti golu, odbil v kot. V 55. minuti je na drugi strani streljal Amadej Maroša, Igor Vekić se ni pustil premagati. Deset minut kasneje je Vekić žogo odbil v kot, potem ko se je žogo nevarno vrtela proti njegovemu golu. Mura je prišla do kota in najlepše priložnosti v drugem polčasu.

Jon Šporn je po podaji iz kota močno streljal in stresel vratnico, odbito žogo pa je zatem proti golu Brava poslal eden do murašev, Vekić se je izkazal z obrambo. V 78. minuti se je za strel z razdalje odločil Nino Kouter, meril je natančno, a je Vekić s parado žogo odbil čez gol.

Preberite še:

Komentarji: