Reprezentanca Primoža Glihe neporažena tudi na Portugalskem (VIDEO)

Gostitelji podjetnejši in navidez boljši, naljepšo priložnost za Slovence zapravil Jan Mlakar.

Objavljeno
14. november 2019 21.01
Posodobljeno
14. november 2019 21.08
Primožž Gliha je po zmagah nad Madžarsko in Švico ter remijih z Anglijo, Francijo in Gruzijo iztržil neodločen rezultat tudi na Portugalskem. FOTO: Tadej Regent
STA
STA
V Estorilu se je slovenska nogometna reprezentanca do 21 let z vrstniki iz Portugalske razšla z neodločenim izidom 0:0. Slovenci, ki so še šesto zaporedno tekmo ostali nepremagani, so po septembrskem remiju s Francozi in oktobrskem z Angleži remizirali še z eno nogometno velesilo.Portugalci so bili sicer večino dvoboja podjetnejši in imeli več priložnosti, a je slovenska mreža obmirovala. Lepo priložnost za zadetek so domači imeli v v 62. minuti, ko je z desne strani streljal Jota, a je bil Žiga Frelih na mestu. Na drugi strani pa so tri minute pozneje do najlepše priložnosti prišli Slovenci, a je strel Jana Mlakarja z roba kazenska prostora ubranil Joao Virginia.
Slovenija, ki bo leta 2021 skupaj z Madžarsko gostila evropsko prvenstvo do 21 let, je odigrala še tretjo prijateljsko tekmo v dobrem mesecu dni. Oktobra so Slovenci v Mariboru najprej remizirali z Angleži 2:2 (0:0), nekaj dni pozneje pa so v Celju z 1:0 (0:0) premagali Madžare.

image
Jan Mlakar je zapravil najlepšo priložnost za Slovence. FOTO: Tadej Regent


Selektor Primož Gliha je tekmo začel z Žigo Frelihom, Aljažem Plojem, Davidom Zecom, Dušanom Stojinovićem, Dejanom Petrovičem, Žanom Celerjem, Janom Mlakarjem, Vitjo Valenčičem, Matijo Romom, Svenom Karičem in Adamom Gnezdo Čerinom. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili tudi drugi.

V ponedeljek mlade slovenske nogometaše čaka še zadnja reprezentančna tekma letos, odhajajo na gostovanje v Albanijo.