Reprezentančni debi raje praznovala z dekleti

Anglijo je pred današnjo tekmo na Danskem pretreslo neodgovorno ravnanje mladih zvezdnikov iz Manchestra.
Fotografija: Gareth Southgate ni bil zadovoljen s predstavo Anglije na Islandiji. FOTO: John Sibley/Reuters
Odpri galerijo
Gareth Southgate ni bil zadovoljen s predstavo Anglije na Islandiji. FOTO: John Sibley/Reuters

Težave v paradižu. Namesto, da bi se angleški selektor Gareth Southgate ukvarjal zgolj s taktiko na tekmi na Danskem, kjer bo reprezentanca treh levov popravljala bled vtis z Islandije, je skoraj ves novinarski termin odgovarjal na vprašanja, povezana s Philom Fodenom in Masonom Greenwoodom.

Dvajsetletni Foden, vzhajajoča zvezda Manchester Cityja, in osemnajstletni Greenwood, veliki up mestnega tekmeca Manchester Uniteda, sta na Islandiji, kjer sta debitirala za člansko vrsto, kršila stroga pravila glede koronavirusa in morala namesto na Dansko odpotovati domov.


 

V hotelu ni bilo neljubih gostov


Pojavile so se govorice, da naj bi mladeniča v reprezentančni hotel, ki je bil spremenjen v mehurček, pripeljala dve islandski dekleti, kar bi pomenilo, da bi morala vsa reprezentanca v karanteno. A Southgate je zagotovil, da nihče ni prišel v hotel, ki naj bi ga fanta samovoljno zapustila in šla v nočno življenje.



Ko je stvar prišla na plano, so nogometaša osamili, nista smela z ekipo na zajtrk in nista trenirala. »Nič se ni dogajalo v prostorih hotela, kjer smo bili nameščeni. Nisem še povsem seznanjen z vsemi podrobnostmi, ampak dobil sem takšna zagotovila. Jasno pa je, da sta reprezentanta kršila pravila glede covida-19,« je povedal Southgate, čigar novinarska konferenca se je zaradi omenjenih dogodkov začela z enourno zamudo, saj je angleška nogometna zveza (FA) že reševala zaplet, s katerim je bil selektor seznanjen le uro pred treningom. Stvar bi lahko celo pometli pod preprogo, če ne bi na snapchatu zaokrožil video z razposajenima nogometašema v mični družbi ...

Mason Greenwood (levo) in Phil Foden sta se na Islandiji obnašala neodgovorno in morala zapustiti reprezentanco. FOTO: AFP
Mason Greenwood (levo) in Phil Foden sta se na Islandiji obnašala neodgovorno in morala zapustiti reprezentanco. FOTO: AFP

 

Sterling edini strelec na Islandiji


Anglija je ligo narodov začela z minimalno zmago proti Islandiji, odločilni gol je z 11 metrov dosegel Raheem Sterling, ki se je vsaj malce potolažil, potem ko njegov zapravljeni »zicer« Manchester Cityju preprečil pot v finale lige prvakov v Lizboni. Southgate je dejal, da sta bila Foden in Greenwood naivna. A oba sta sodelovala v sklepnih tekmah lige prvakov in evropske lige in sta bila že v klubih dobro seznanjena s protokoli.



»Opravičila sta se, toda morala bi biti bolj odgovorna. Pandemija je resna stvar in vsi bi se morali obnašati odgovorno ne glede na starost,« je dejal Southgate, ki je predlani Anglijo popeljal do polfinala SP v Rusiji. »Ko bo čas, se bom s fantoma pogovoril o njuni prihodnosti v reprezentanci.« Potezo nogometašev sta ostro obsodila tudi njuna kluba iz Manchestra.

Raheem Sterling je zadel z bele točke na Islandiji. FOTO: John Sibley/Reuters
Raheem Sterling je zadel z bele točke na Islandiji. FOTO: John Sibley/Reuters


Zadnje, kar potrebuje Southgate, je še ena afera, potem ko je moral iz izbrane vrste umakniti branilca Manchester Uniteda Harryja Maguireja, ki se je zapletel v pretep v Grčiji in dobil pogojno zaporno kazen. Morebitni poraz na Danskem pa bi težave le še potenciral. »Vsaka služba je težka, ampak to je zame nova stopnja,« so se skrbi zgrnile nad selektorja.

Preberite še:

Komentarji: