Rezervist Mešanović potrdil vijolične tri točke (VIDEO)

Mariborski nogometaši so bili od Gorice boljši tudi na gostovanju (3:0), a niso mirno dihali vse do končnice.
Fotografija: Vijolični so nadaljevali zmagoviti ples. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Vijolični so nadaljevali zmagoviti ples. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Nova Gorica – Resda se vodilni slovenski nogometni prvoligaš Maribor v dvoboju 13. kola državnega prvenstva nad Gorico ni znesel tako kot v četrtem kolu, ko jo je v Ljudskem vrtu gladko odpravil s kar 5:0, a je tudi na gostovanju na severnem Primorskem prepričljivo iztržil vse tri točke za zmago s 3:0. Vendar pa vse do končnice obračuna dvomi o zmagovalcu niso bili razrešeni, saj so »vijolični« do 83. minute vodili le z zadetkom prednosti.


Šest strelov, trije goli


Šest strelov v okvir vrat, trije zadetki. Varovanci Darka Milaniča, brez Jana Mlakarja in Martina Milca, so bili torej učinkoviti, prvič pa se je domača mreža zatresla v dvajseti minuti. Dino Hotić je spretno poslal žogo mimo nasprotnikovih branilcev na levo stran, Mitja Viler je s povratno podajo po tleh v sredino kazenskega prostora zaposlil Aleksa Pihlerja, ki je brez oklevanja sprožil pod prečko in zadel prvič v sezoni in tudi prvič po lanskem avgustu.

Marcos Tavares je sodeloval pri obeh zadetkih v drugem polčasu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Marcos Tavares je sodeloval pri obeh zadetkih v drugem polčasu. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Brez enajstmetrovke


V 65. minuti je sprva kazalo, da bodo domači dobili priložnost za izenačenje, saj je delivec pravice Rade Obrenović po domnevnem prekršku vratarja Jasmina Handanovića nad Andrijo Filipovićem sprva pokazal na belo točko, nato pa po posvetu s sodnikom za golom razveljavil odločitev. Tako je poskrbel za razburjenje najprej na eni in nato še na drugi strani. Rezultat se ni spremenil vse do 83. minute, ko se je izkazalo, da je imel Milanič srečno roko z menjavami.


Mešanović dvakrat v polno


Kapetan Marcos Tavares je namreč tedaj zaposlil rezervista Jasmina Mešanovića, ki je poskrbel za učinkovit zaključek. Pripravil si je dober položaj za udarec in natančno sprožil v levi spodnji kot. Ko je že dišalo po tem, da je postavil tudi končni izid, pa je že v sodnikovem dodatku padel še tretji mariborski gol. Akcijo je vnovič začel Tavares z dolgo podajo do Gregorja Bajdeta, njegov poskus je Grega Sorčan še ubranil, odbitek pa je v mrežo ponovno pospravil Mešanović.


Gorica : Maribor 0:3 (0:1)


Strelca: 0:1 - Pihler (20.), 0:2 - Mešanović (83.), 0:3 - Mešanović (90+1.).

Gorica: Sorčan, Tomiček, Lipušček, T. Kavčič (od 74. Gulič), Curk, Celcer, Kolenc, Grudina, Osuji, Kotnik (od 85. Džuzdanović), Filipović (od 85. Bužinel).

Maribor: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Dervišević (od 71. Vrhovec), Pihler, Hotić, Felipe Santos (od 62. Mešanović), Tavares, Zahović (od 86. Bajde).

Preberite še:

Komentarji: