Ribery vsaj še sezono ostaja Bavarec

Franck Ribery je z Bayernom podaljšal pogodbo do konca naslednje sezone.
Fotografija: Hasan Salihamidžič in Franck Ribery ob podaljšanju pogodbe. FOTO: FC Bayern 
Odpri galerijo
Hasan Salihamidžič in Franck Ribery ob podaljšanju pogodbe. FOTO: FC Bayern 

Na Bavarskem tudi po izpadu iz lige prvakov in naslovu nemških prvakov ne počivajo. Še za sezono so pričakovano podaljšali pogodbo s Franckom Riberyjem, ki je letos igral v odlični formi. Navijače je nekoliko razočaral le na obeh polfinalnih tekmah z Realom, kjer si je privoščil nekaj zanj netipičnih napak, a vodstvo kluba verjame, da je Ribery še vedno lahko pomemben člen bavarske zasedbe. 

Zelo nas veseli, da Franck ostaja. V tej sezoni je znova dokazal, kako nepogrešljiv člen naše ekipe je, tako v bundesligi kot v pokalu in ligi prvakov. Poleg tega pa je tudi ljubljenec naših navijačev," je ob podpisu nove pogodbe dejal športni direktor kluba Hasan Salihamidžić.
 

Skoraj 250 tekem v bundesligi


Franck Ribery je doslej zbral 247 nastopov v nemški ligi, dosegel pa je 80 zadetkov. Poleg osvojenih naslovov državnega prvaka je zanj še posebej izstopajoče leto 2013, ko je Bayern dobil ligo prvakov, Francoz pa je takrat dobil priznanje za najboljšega nogometaša leta v Evropi.

Vesel sem, da bom lahko še eno leto član tega izjemnega kluba. München je medtem zame in za mojo družino postal pravi dom, ponosen sem, da bom lahko še naprej branil barve Bayerna, pa je podaljšanje pospremil Ribery. Bayern bo imel letos poleti nalogo, da tako zanj kot za Arjena Robbna naposled zagotovi prava naslednika na krilnih položajih.

Na levi strani naj bi to bil Kingsley Coman, ki veliko obeta, a ima tudi veliko težav s poškodbami, v klub poleti prihaja Serge Gnabry, govori pa se tudi o bavarskem zanimanju za Malcolma in morda celo za Garetha Bala. Poletje na Bavarskem bo vsekakor zanimivo. 

Preberite še:

Komentarji: