»Slovenska« Rijeka obdržala štiri točke prednosti pred Dinamom (fotogalerija)

V nemški ligi je Bayern ugnal Borussio, madridski derbi brez zmagovalca, Barca klonila v Malagi. Blestel je Jan Oblak.

Objavljeno
08. april 2017 22.53
SOCCER-GERMANY-BAY-DOR/
A. V.
A. V.
Reka/München/Madrid - Dolgo so mirovale mreže na hrvaškem derbiju med Rijeko in Dinamom, na koncu pa sta se glavna kandidata za hrvaški naslov razšla z remijem 1:1.

Rijeko je v vodstvo popeljal Franko Andrijašević v 68. minuti, toda ko so na Reki že skoraj slavili zmago, je za Dinamo v 87. minuti izenačil El-Arbi Hilal Soudani s prekrasnimi strelom preko glave.

Rijeka ima tako na vrhu še vedno štiri točke prednosti, do konca prvenstva je še devet kol. Če bo Rijeki uspel veliki podvig, se bodo veselili kar trije Slovenci - trener Matjaž Kek in nogometaša Roman Bezjak in Matic Črnic.

Bavarci prevladujejo v Nemčiji

Bayern je brez težav in povsem zasluženo ugnal Borussio Dortmund (4:1), s čimer so Bavarci še dodatno potrdili, da na nemških tleh nimajo primernega rivala. Pri Bayernu so že v deseti minuti vodili z 2:0. Zadela sta Franck Ribery in Robert Lewandowski.

Kmalu zatem je v 20. minuti bavarsko vodstvo prepolovil Raphael Guerreiro. Napeto končnico tekme je z lepim golom v 50. minuti preprečil nizozemski veteran Arjen Robben. Vse dvome o zmagovalcu je zatem razblinil Lewandowski, saj je drugi gol zabil iz najstrožje kazni.

Remi na madridskem derbiju

Prvi veliki derbi dneva je bil v Madridu. Real je odigral odlično vse do svojega zadetka, potem ko je z glavo zadel Pepe v 52. minuti. Toda razmerje moči se je kasneje spremenilo. Atletico je prevzel pobudo in bil nagrajen v 85. minuti, ko je zadel Antoine Griezmann.

Pepe se je sicer poškodoval, saj ga je ponesreči v rebra brcnil soigralec Toni Kroos, zato bo portugalski branilec manjkal vsaj mesec dni.

Med junaki pri Atleticu je bil tudi slovenski vratar Jan Oblak. Izkazal se je z nekaterimi vrhunskimi obrambami. »Ena točka je boljša od poraza, toda želeli smo zmago,« je rekel slovenski reprezentant. »V obrambi smo zelo dobro stali, zato se moram zahvaliti mojim soigralcem.«

Barcelona izgubila v Malagi

Katalonci so imeli odprto pot, da se povsem približajo Realu, toda namesto tega so izgubili v gosteh pri Malagi z 0:2. Za Andaluzijce sta zadela Sandro Ramirez v prvem polčasu in Jony v drugem.

Tekmo je zaznamoval tudi sodnik Gil Manzano. Najprej je napačno razveljavil gol za Malago, ki bi pomenil prednost 2:0 že mnogo prej pred zadnjim zadetkom, zatem pa je spregledal še očitno enajstmetrovko za Barcelono.