River Plate z najstrožjo kaznijo v sodnikovem dodatku v finale (VIDEO)

Gremio je po zmagi na prvi polfinalni tekmi tudi v povratni vodil z 1:0, nato so Argentinci zrežirali veličasten zasuk.
Fotografija: Veselju argentinskih nogometašev ni bilo konca. FOTO: Diego Vara/Reuters
Odpri galerijo
Veselju argentinskih nogometašev ni bilo konca. FOTO: Diego Vara/Reuters

Porto Alegre – Nogometaši brazilskega Gremia so imeli v polfinalnem derbiju južnoameriškega pokala libertadores z River Platejem škarje in platno v svojih rokah. Že z gostovanja v Argentini so se vrnili z zmago (1:0), tudi pred domačimi navijači pa so po zaslugi Lea Gomesa vodili vse do 81. minute, ko pa so gostje začeli veličasten zasuk za zmago z 2:1 in napredovanje v finale.


Medvedja usluga Bressana


Najprej je izid poravnal kolumbijski napadalec Rafael Santos Borre, nesojeni soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atleticu. Nato je v 88. minuti urugvajski delivec pravice Andres Cunha pokazal drugi rumeni karton in predčasno pot v slačilnico domačemu branilcu Bressanu, obenem pa – po ogledu videoanalize – zaradi igranja z roko v kazenskem prostoru še najstrožjo kazen za Argentince, ki jo je uspešno realiziral zvezni igralec Gonzalo Nicolas Martinez.


Boca ali Palmeiras?


River Plate je torej prvi finalist pokala libertadores, tekmeca pa bo dobil danes zvečer po povratnem polfinalnem dvoboju med Palmeirasom in Boco Juniors v Sao Paulu. Diši po popolnoma argentinskem finalu (prvem v zgodovini), saj je bila Boca v prvem obračunu – z zadetkoma napadalca Daria Benedetta v zadnjih minutah – boljša z 2:0.


Gremio ni ubranil krone


Gremio tako ne bo ubranil lanske lovorike in bo ostal pri treh, medtem ko ima River Plate možnost za četrto, prvo po letu 2015, ko je v finalu odpravil mehiški Tigres. Če se bo v finale posrečilo prebiti Palmeirasu, se mu bo prvič po letu 2000, Boca pa bi se z osvojitvijo lovorike na vrhu večne lestvice s po sedmimi kronami izenačila s še enim trofejnim argentinskim kolektivom Independientejem.

Preberite še:

Komentarji: