Rodgers lahko izbriše usodni zdrs izpred petih let

Bo Leicester City drevi končal niz 12 zmag Manchester Cityja in osrečil Liverpool?
Fotografija: Divock Origi je z glavo dosegel odločilni zadetek v Newcastlu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Divock Origi je z glavo dosegel odločilni zadetek v Newcastlu. FOTO: Reuters

Tridesetega januarja je Leicester City na zasneženem Anfieldu uprizoril ledeno prho za navijače Liverpoola in odnesel točko. Se bodo lisice izkazale kot črne mačke tudi za Manchester City in mu izpred nosu izmaknile naslov prvaka v premier league, ko bodo nocoj ob 21. uri gostovale na Etihadu?

Omenjenega 30. januarja je reprezentančni branilec Harry Maguire izničil zadetek Sadia Maneja, Liverpoolu pa v drugem polčasu ni uspelo premagati Kasperja Schmeichla. Takrat bi si lahko rdeči zagotovili kar sedem točk prednosti pred Man. Cityjem, a se je ta po remijih proti West Hamu, Man. Unitedu in Evertonu stopila in zdaj imajo sinje modri vse v svojih nogah. Če bodo nocoj premagali Leicester in potem v nedeljo še v gosteh Brighton, bodo ubranili naslov. A če bodo izgubili eno samo točko, se bo prvenstvene lovorike, prve po letu 1990, bržčas veselil Liverpool.



Težko je reči, kdaj bi lahko zasedbi Pepa Guardiole lažje spodrsnilo, a zdi se, da je današnja tekma ključna. Leicester je vendarle močnejši od Brightona, ne nazadnje ima še kar nekaj igralcev, ki so leta 2016 senzacionalno postali prvaki (Schmeichel, Maguire, Morgan, Albrighton, Vardy), konec decembra je doma premagal Manchester City z 2:1, pred tednom je povozil Arsenal s 3:0 ...

Ko je Leicester kot zadnji gost odnesel del plena z Anfielda, je bil na njegovi klopi še Francoz Claude Puel, ki pa je bil 24. februarja odpuščen, na njegovo klop pa je sedel nihče drug kot bivši Liverpoolov trener Brendan Rodgers, predhodnik Jürgna Kloppa.

Brendan Rodgers je za las zgrešil naslov prvaka, ko je bil na klopi Liverpoola. FOTO: Reuters
Brendan Rodgers je za las zgrešil naslov prvaka, ko je bil na klopi Liverpoola. FOTO: Reuters


Rodgers je imel zlato priložnost lovoriko vrniti v Liverpoolovo vitrino, a pred petimi leti je usodni zdrs kapetana Stevena Gerrarda pomenil, da je naslov šel k Manchester Cityju. Liverpool je na koncu zaostal za dve točki. Tokrat ima dve točki, a tudi tekmo več, potem ko je v soboto po drami zmagal v Newcastlu s 3:2. Za zlatega rezervista se je znova izkazal nizozemski napadalec Divock Origi z zmagovitim golom v 86. minuti. Mrtvi tek, v katerem sta prvič doslej dve ekipi prebili mejo 90 točk, se nadaljuje, upanje za Liverpool pa ostaja.
 

Klopp: Odločila bo usoda


»To je bila zmaga strasti in srca. Briljantno!« vzhičenosti ni skrival Klopp, ki je hitro prebolel razočaranje po nesrečnem porazu z 0:3 v Barceloni. »Iz mnogih razlogov je bila to zelo težka tekma za nas, verjetno so vsi pričakovali, da nas bodo v končnici izdali živci, a se to ni zgodilo,« je povedal Klopp, ki je ugnal še enega od svojih predhodnikov na Anfieldu, Rafo Beniteza.

Trener Pep Guardiola stavi na strelsko učinkovitost Sergia Agüera. FOTO: Reuters
Trener Pep Guardiola stavi na strelsko učinkovitost Sergia Agüera. FOTO: Reuters


Bo Rodgers tisti, ki bo prinesel veselje rdeči armadi? Klopp se s tem vprašanjem ne obremenjuje. » Bi morali osvojiti več kot 94 točk? Mislim, da ne. Storili smo vse, kar je potrebno, a včasih tudi to ni dovolj. Na koncu bo odločila usoda, bomo videli, kaj nam je namenila. Uf, kakšna dirka!«

Guardiola se zaveda nevarnosti tekmeca, ki ga je Rodgers poživil. Če Leicester dobi zadnji dve tekmi, lahko celo ujame evropsko ligo ... »Brendan je v dveh mesecih dokazal kakovost. Leicester ima hitre igralce,« opozarja Katalonec, čigar ekipa je dobila zadnjih 12 tekem v premier league. Se bo trinajstica izkazala za nesrečno številko?

Komentarji: