Roman Bezjak: Krivci smo igralci

Pomočnik trenerja Olimpije Nikica Milenković je novemu trenerju poslal sporočilo, da bo Olimpija prvak.
Fotografija: Tako nepsorečenega prvega polčasa, kot ga je imela Olimpija proti Bravu, ne pomni niti slovenski reprezentant Roman Bezjak (v sredini). FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Tako nepsorečenega prvega polčasa, kot ga je imela Olimpija proti Bravu, ne pomni niti slovenski reprezentant Roman Bezjak (v sredini). FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Posledice razdejanja nogometašev Brava v Olimpijinem taboru je težko napovedati. Ve pa se, kakšne so bile na tekmi, ki bo šla v klubsko zgodovino.

»Ne spomnim se, da bi že doživel takšen poraz. Že ob polčasu sem se na poti v slačilnico spraševal, kdaj je moje moštvo prejelo štiri gole. Enostavno sem brez besed. Če bi želeli sporočiti negativno sporočilo, ga zanesljivo ne bi takšen način. V tekmo smo šli premehko, Bravo nas je visoko stisnil. Vršil je presing, podobnega kot ga je Celje. Če bi iskali krivca, potem smo to igralci. A je res, v glavi so stvari, ki jih ni mogoče tako hitro odpraviti. Karkoli se bo zgodilo, mi smo še kar prvi. To je pozitivno in zdaj vemo, da nimamo si ne smemo več privoščiti napak. Do konca sezone bo treba pustiti znoj in kri ter igrati srčno,« je po polomu razmišljal Roman Bezjak, eden od »krivcev«, da je Mandarić odpustil trenerja Safeta Hadžića.

Korošca in proti Bravu nerazpoloženega Mirala Samardžića je Mandarić označil za igralca, ki ju je pripeljal Hadžić, in nista bila po njegovem okusu, ker naj bi bila prestara.

Olimpija naj bi še danes predstavila novega trenerja, toda ne bi bilo presenečenje, če bi predsednik povlekel še kakšno odmevno in pomenljivo potezo. Včeraj je videl, kaj je prinesla njegova odločitev o Hadžićevi odstavitvi. O njej je po tekmi govoril tudi Nikica Milenković, včeraj prvič in zadnjič prvi trener Olimpije.

Nikica Milenković ni skrival čustev po porazu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Nikica Milenković ni skrival čustev po porazu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo


»Safet je bil z nami več kot leto dni. Igralci so živeli z njim, mi smo živeli z njim, zdaj ga kar naenkrat ni. To je psihično breme za igralce,« je enega od razlogov, zakaj je bila Olimpija tako nebogljena in raztresena razkril hrvaški strokovnjak in Hadžićev pomočnik. Iskreno je pohvalil tudi tekmeca.



Je poraz z Bravom korak bliže slovesu predsednika Olimpije Milana Mandarića? FOTO: Mavric Pivk/Delo
Je poraz z Bravom korak bliže slovesu predsednika Olimpije Milana Mandarića? FOTO: Mavric Pivk/Delo


»Bravo je bil odličen, zaslužil si vse čestitke. Izid je grd in je posledica napak, napak, ki smo ji storili vsi. Sami sebi krojimo nesrečo. Toda verjamem v igralce, celo leto so bili moštvo, ki je ob Celju zabilo največ golov in verjamem, da bo Olimpija prva,« je ohranil pozitivno držo, vprašanje pa je, če je misli resno.

»Novi trener bo hitro moral ukrepati, spoznati se bo moral z igralci, sprejeti ukrepe in najbrž bo menjal sistem igre, ki ga bodo morali igralci hitro sprejeti," je izpostavil nalogo Hadžićevega naslednika in izpostavil, da je treba zdaj pomagati predvsem igralcem.

 

Komentarji: