Ronaldo prvič o posilstvu: Sem vzor na igrišču in zunaj njega

Juventusov zvezdnik javno spregovoril prvič po obtožbah Kathryn Mayorga.
Fotografija: Cristiano Ronaldo je na novinarski konferenci večkrat poudaril, da je srečen človek. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Cristiano Ronaldo je na novinarski konferenci večkrat poudaril, da je srečen človek. FOTO: AFP

Pred derbijem 3. kola nogometne lige prvakov med Manchester Unitedom in Juventusom je stopil pred mikrofone Cristiano Ronaldo – prvič, odkar ga je nekdanja manekenka Kathryn Mayorga obtožila, da jo je 13. junija 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu. »Tako na igrišču kot zunaj njega sem vzor, kako se je treba obnašati," je zatrdil ob vrnitvi na Old Trafford, kjer je prebil šest let, Ronaldo. »Vedno sem nasmejan, srečen človek sem, igram v fantastičnem klubu, imam fantastično družino, štiri otroke, sem zdrav. Imam vse in ostalo name ne vpliva. Zelo, zelo dobro sem, ne bom lagal,« je na novinarski konferenci nasmejano zatrjeval dobitnik petih zlatih žog, ki je obtožbe o posilstvu vseskozi zanikal prek svojega odvetnika.

»Moji odvetniki so samozavestni, prav tako sem tudi sam. Najpomembnejše je, da uživam v nogometu, življenju, za ostalo pa bodo poskrbeli ljudje okoli mene. Seveda pa je resnica na prvem mestu, prepričan sem, da bo ta prišla na dan,« je kar pretirano poudarjal srečo portugalski zvezdnik, ki je k Juventusu prestopil julija, vrednost delnic njegovega kluba pa je ob obtožbah o posilstvu padla, zaskrbljenost sta izrazila tudi njegova osebna sponzorja Nike in EA Sports. Ni pa ob tem prav zelo trpela njegova forma, saj je na zadnjih šestih tekmah v italijanskem prvenstvu dosegel pet golov.

Odkar je zapustil Manchester United, kjer se je uveljavil, se je Ronaldo le enkrat doslej vrnil na Old Trafford, in sicer leta 2013 z Real Madridom, ob tem pa zabil odločilni gol za napredovanje. »Vrnitev v Manchester je zame zelo čustvena. Ko sem videl žreb, sem se spomnil na zgodovino, ki sem jo pisal tu. Osvojil sem vse možne lovorike: ligo prvakov, prvenstvo, pokal, spominjam se navijačev in seveda se spominjam človeka, ki mi je najbolj pomagal, Alexa Fergusona,« je obujal spomine Ronaldo.

Preberite še:

Komentarji: