Rožman bo moral počakati na svojo premiero pri Rijeki

Novi trener Rijeke Simon Rožman mora odslužiti kazen, ki si jo je prislužil na svoji zadnji tekmi v slovenski ligi.
Fotografija: Novi trener nogometnega kluba Rijeka Simon Rožman bo moštvo prvič vodil v torek na pokalni tekmi proti moštvu Buj. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Novi trener nogometnega kluba Rijeka Simon Rožman bo moštvo prvič vodil v torek na pokalni tekmi proti moštvu Buj. FOTO: Jure Eržen/Delo

Novopečeni trener hrvaškega nogometnega kluba Rijeka Simon Rožman bo moral še malo počakati, preden bo na tekmi tudi uradno vodil svoje moštvo. V novi vlogi, v kateri je nasledil Igorja Bišćana, bi moral nastopiti včeraj na pokalni tekmi proti moštvu Buj, a je dvoboj preprečilo vreme, zelenica je bila v zelo slabem stanju zaradi obilnih padavin. Dvoboj bo tako na sporedu prihodnji torek.

Še prej bo Rijeka igrala v državnem prvenstvu v soboto proti Varaždinu, vendar Rožman tedaj še ne bo vodil vrste s Kantride, saj mora še odslužiti kazen v svoji stari vlogi: na tekmi slovenske lige med Domžalami in Mariborom si je še kot trener Domžal prislužil kazen, sodniki so ga zaradi neprimernega vedenja na njegovi zadnji tekmi v tej vlogi izključili. Domžalčanom so namreč razveljavili gol, na sodniško odločitev pa se je Rožman burno odzval, prigovarjal je sodniku in za kazen bil izključen. 

Ker se suspenzi te vrste prenašajo skozi različne lige, ne glede na to, v kateri državi se igra, bo Rožman čakal na svojo uradno premiero do torka, ko se bo njegova Rijeka v preloženi pokalni tekmi merila z Bujami. Moštvo bo na sobotni prvenstveni tekmi proti Varaždinu vodil Aleš Kačičnik.
 

Komentarji: