Aluminij ni dopustil presenečenja, Rudar daleč od prve zmage

V današanji tekmi 31. kola 1. SNL v Velenju zanesljiva zmaga gostov iz Kidričevega s 3:1.
Fotografija: Edini svetel trenutek Velenjčanov (v belih dresih) v tej sezoni je bila senzacionalna pokalna zmaga v Stožicah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Edini svetel trenutek Velenjčanov (v belih dresih) v tej sezoni je bila senzacionalna pokalna zmaga v Stožicah. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Včeraj sta Celje in Domžale s po 2:1 premagala Bravo in CB24 Tabor, v današnji edini tekmi 31. kola 1. SNL pa je Rudar poskušal doseči prvo prvenstveno zmago v sezoni. Toda od nje je bil zelo daleč, na koncu je izgubil še 21. v sezoni. Za Aluminij je dva gola dosegel Ante Živković. Jutri bosta še tekmi Triglav – Olimpija (17) in Maribor – Mura (20.15).

Razlika v točkah (10:48) in položaju na lestvici (10.:4.) zadnjemu Rudarju ni dajala nikakršnih možnosti proti Aluminiju, toda moštvo iz Kidričevega se je očitno že odreklo ambicijam za uvrstitev v kvalifikacije za evropsko ligo. Sredi tedna se je razšel še z dolgoletnim članom Maticem Vrbancem. Najboljši kidriški podajalec bo kariero nadaljeval pri Celju.



Rudar je v tej sezoni le še pet tekem oddaljen od negativnega rekorda. Ob enaindvajsetih porazih ima še deset neodločenih izidov. Enega rekorda pa mu ne more odvzeti nihče: na trenerskem stolčku je sedelo že pet trenerjev, Almir Sulejmanović, Jani Žilnik, Nikola Jaroš, Andrej Panadić in Dominik Beršnjak.


Preberite še:

Komentarji: