Rudar za Maribor pomembnejši, kot je Liverpool

Danes Ob jezeru (20.20) prva tekma 12. kola, Maribor bo začel niz 15 tekem, ki se bo 16. decembra končal v 21. kolu prav proti Rudarju.

Objavljeno
13. oktober 2017 00.04
med nogometno tekmo 11. kroga Prve lige Telekom Slovenije Rudar Velenje - Maribor, v Velenju, 25. septembra 2016. [nogomet,Rudar Velenje,Maribor,Velenje,šport,nogometaši,stadion]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Da bi Rudar za Mariborom po tretjini prvenstva zaostajal le 3 točke, so bile le sanje njegovega trenerja Marijana Pušnika. A pred uvodno tekmo 12. kola v Velenju, kjer bo Maribor začel 62-dnevni peklenski niz tekem, bi sanje lahko postale resničnost.

Rudar je v enajstih tekmah zbral 19 točk, Maribor 25. Rudarjevo vstajenje pod taktirko Marijana Pušnika je kljub bogatimi izkušnjam Dravograjčana na velenjski klopi in oživljeni strelski formi najboljšega strelca minule sezone Johna Maryja manjše presenečenje. Toda pozitivno. Pušnikovi »knapi« so kot najprijetnejša osvežitev vskočili med favorizirani vodilni dvojec in na papirju drugega, ki ga tvorita Gorica in Domžale, ter se prelevili v vlogo tekmecev, ki bi lahko usodno vplivali na pričakovani šampionski dvoboj Olimpije in Maribora. Za koga bije srce nekoč vijoličnega Pušnika, pa potem zeleno-belega, še dobra dva tedna 56-letni Korošec (57 jih bo dopolnil 1. novembra) ne bo razkril. Bo pa zatrdil, da mu zdaj bije le knapovsko srce.

Velenjčani so odlično izkoristili vse po malem, predvsem pa evropske bitke Domžal in Gorice, zaradi katerih so lahko po odličnem štartu in nato padcu v krizo iz nje ušli z nizom treh zmag. Ključni mož zasuka je bil Mary, napadalec robustnega kova in zavidljivega znanja, ki bi še kako prav prišel Mariborčanom v eni od zanj najbolj napornih sezon.

Tekma skoraj vsak tretji dan

Ob jezeru se bo za Mariborčane sezona drevi prevesila v zaključni del leta in v najzahtevnejše obdobje. Do 16. decembra, ko bo zadnje dejanje leta s tekmo 21. kola prav proti Rudarju, bo Maribor igral na treh frontah v DP (10), pokalu (1) in ligi prvakov (4). Skupaj ga čaka kar 15 tekem. In najbrž še 16., ko bo Nogometna zveza Slovenije določila termin povratne četrtfinalne tekme pokalnega tekmovanja proti Olimpiji.

Drevišnja generalka za torkov spektakel v ligi prvakov v Ljudskem vrtu proti Liverpoolu je rdeča nit vijoličnega tabora. Premor je izkoristil za osvežitev forme in za celjenje ran poškodovanih. Dare Vršič, Marko Šuler in Jasmin Handanović bodo že nared za Liverpool, prav tako Luka Zahović, ki bo v Velenju vijolični adut. Njegov oče in športni direktor Zlatko Zahović izpostavlja najmočnejše orožje vijoličnih – tekmovalnost.

»Zaradi preskoka iz reprezentančnega v klubski ritem opozorilo velja, toda ne zanima me samo igra, ampak rezultat. Da igramo, kot igra Maribor, tekmovalno,« je bil odločen Zahović st. in zatrdil, da bo Liverpool glavna tema šele po velenjski tekmi.

Trener Darko Milanič je imel zaradi odsotnosti reprezentantov v ritmu treningov nekoliko šibkejši igralski kader.

»Stanje je spodbudno. Na treningih so bili igralci zelo zavzeti in prepričan sem, da bodo v Velenju odlični. To je za nas najpomembnejše,« je povedal Milanič, ki se seveda zaveda, da je vsako povečanje zaostanka za Olimpijo vse prej kot sprejemljivo.