Rudonja po novem avtomehanik

Nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja je pri koprski Komunali zaposlen kot avtomehanik.

Objavljeno
18. februar 2015 14.35
*jer*Nogomet, Mladen Rudonja (13)
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Koper - Nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja si je po nogometni ter kratki menedžersko-športni karieri sedaj našel povsem drugačen način pridobivanja mesečnega zaslužka. Kot poročajo Primorske novice, se je Turbo Rudi zaposlil v koprski Komunali, kjer opravlja delo avtomehanika.

Zdaj 44-letnega Rudonjo, sicer junaka Slovenije na tisti znameniti tekmi z Romunijo (1:1), ko je s svojim edinim reprezentančnim golom (v 65 nastopih) svoji reprezentanci prinesel svetovno prvenstvo, so pri komunalnem podjetju zaposlili za krajši čas. Kot poročajo Primorske novice je podpisal pogodbo za tri mesece, razporejen pa je v četrti plačilni razred. Njegova plača tako znaša 862,38 evra.

»Za zaposlitev smo se odločili zaradi povečanih potreb dela na področju avtoparka, kjer se pripravljajo številne posodobitve delovnih procesov in optimizacije prevoznih poti, ki to službo dodatno obremenjujejo. Za celoten avtopark Komunale Koper, ki obsega več kot 80 vozil, je do danes skrbel le en zaposleni. Vsa vozila je treba redno vzdrževati, tehnično pregledati in jih usposobiti za prihajajočo sezono, ko se pričakuje, kot vsako leto, povečana obremenitev in obseg del,« je za primorski časnik povedal Vojko Rotar iz koprske Komunale.

Rudonja je bil pred časom sicer vpleten v sporno menjavo parcel na Primorskem, v kateri je imela prste vmes tudi koprska mestna občina.