Rudonja razveselil Mandarića, Nemci na pragu Olimpije

Nov zasuk v vroči zgodbi o prevzemu ljubljanskega nogometnega kluba
Fotografija: Mladen Rudonja verjame, da lahko poslovneži iz Nemčije Olimpiji zagotovijo dolgoročno stabilnost. Foto nkolimpija.si
Odpri galerijo
Mladen Rudonja verjame, da lahko poslovneži iz Nemčije Olimpiji zagotovijo dolgoročno stabilnost. Foto nkolimpija.si

Ljubljana – Italijanski poslovnež Gabriele Nardin, ki je v zadnjih mesecih javno izkazoval namero, da prevzame upravljanje nogometnega kluba Olimpija, pogajanja z Milanom Mandarićem pa niso obrodila sadov, bo po napovedih danes na voljo nekaterim medijem za pojasnila, zakaj posel ni uresničen.

Medtem smo izvedeli, da se Mandarić, ki je že naredil križ čez Nardina, dogovarja s skupino poslovnežev iz Nemčije, ti so menda precej bolj prepričljivi kot Nardin.


Nemci drugič v Ljubljani


Mandarić se s potencialnimi novimi šefi Olimpije dogovarja v tajnosti, no, vsaj do včeraj je bilo tako, ko gre za Delo. Po naših informacijah so bili zainteresirani vlagatelji iz Nemčije že v Stožicah na tekmi Olimpije s turškim Malatyasporom v kvalifikacijah za evropsko ligo. Videli so lahko lepo navijaško kuliso, moderno in navdahnjeno igro zeleno-belih, a tudi njihov nesrečen izpad iz evropskega tekmovanja. Ko se je Mandarić odločil, da bi sklenil posel z Nardinom, so se umaknili, navsezadnje je bila njihova ponudba skromnejša. Toda pozneje se je izkazalo, da Mandarić od Italijana ne bo prejel niti treh, kaj šele skupnih šest milijonov evrov, kakršna je bila dogovorjena cena za prevzem Olimpije.

 

Turbo Rudi je aktiven


Posebno zanimivo je, da je zvezo z Nemci vzpostavil in zdaj tudi reaktiviral nihče drug kot Mladen Rudonja, ki je v preteklosti pri Mandariću užival vlogo prvega zaupnika, športnega direktorja, skavta, ob navalu vseh mogočih svetovalcev in nekaterih spodrsljajih pa je nekdanji slovenski reprezentant pri stricu iz Amerike izgubil status ljubljenčka, pa tudi svoj stolček v pisarnah na Dunajski cesti. Toda njuna vez se, kot kaže, vendarle ni pretrgala. V verjetno najtežjem Mandarićevem obdobju v Ljubljani je torej iz igralskih časov priljubljeni Turbo Rudi iz rokava potegnil nemškega asa, ki nosi tudi pečat Ingolstadta, kjer ima med drugim svoj sedež Audi. Gostje iz dežele štirikratnih svetovnih prvakov, ki bi lahko v Ljubljano prinesli nemški pregovorni delovni sistem "red in disciplina", so že občutili tudi utrip našega glavnega mesta, obiskali Olimpijin fan shop v Šiški itn.

 

Pogovori potekajo


Pri Mandariću smo včeraj želeli dobiti potrditev zapisanega, izvedeli pa smo zgolj to, da je v stiku s potencialnimi vlagatelji, a da je vse skupaj še daleč od sklenitve posla. MM je še enkrat poudaril, da se bo držal zaveze, ki jo je dal navijačem Olimpije, namreč da bo klub predal v roke odgovornih in ambicioznih naslednikov. Še več, namignil je celo, da so zanimanje za Olimpijo v zadnjih dneh pokazali tudi vlagatelji zunaj Evrope, a da je zaenkrat vse skupaj na ravni izmenjave mnenj, do konkretnih pogovorov iz oči v oči pa da je še daleč. Trenutno so torej najbolj vroči Nemci z Rudonjo, ki bodo po neuspešnem poslovanju Mandarića z Nardinom zdaj verjetno predstavili popravljeno ponudbo. Ta morda ne bo najugodnejša za Mandarića, bi pa naj po besedah Rudonje Olimpiji zagotavljala vrhunsko organizacijo in logistiko, predvsem pa dolgoročno stabilno finančno poslovanje brez prenapihnjenega proračuna.

Preberite še:

Komentarji: