S srčno igro bi radi izzvali tudi dvanajstega igralca

V odsotnosti Bojana Jokića in Josipa Iličića so slovenski nogometni reprezentanti za kapetana za tekmo z Norveško izbrali Benjamina Verbiča.
Fotografija: Zčasnis elektor Igor Benedjčič se je na treningih ujel z igralci, ki upajo, da bodo s svojo srčno igro izzvali tudi glasno spodbujanje navijačev.  FOTO: Mavric Pivk/Delo
Odpri galerijo
Zčasnis elektor Igor Benedjčič se je na treningih ujel z igralci, ki upajo, da bodo s svojo srčno igro izzvali tudi glasno spodbujanje navijačev.  FOTO: Mavric Pivk/Delo

Slovenska nogometna reprezentanca bo v petek ob 20.45 v Stožicah igrala predzadnjo tekmo v ligi narodov. Tekmec bo Norveška, ki je na prvem medsebojnem obračunu v Oslu zmagala z 1:0. Izbranci Igorja Benedejčiča napovedujejo boj za zmago in ohranitev možnosti za obstanek v ligi C.

Kapetan Bojan Jokić je zaradi poškodbe že zapustil reprezentančni tabor, nova dodatna težava je bila poškodba pete Nemanje Mitrovića.

"Imamo pet branilcev, bil sem v dilemi, ampak nas danes čaka še zelo pomemben trening, tako da se bom jutri odločil, kdo bo igral na njegovem igralnem položaju," je na novinarski konferenci v Ljubljani dejal selektor Benedejčič.

Priprave so bile kratke, toda selektor si želi, da bi igralci končno pokazali tisto, kar že dlje časa opravljajo na treningih in ne le pod novim vodstvom.

"Naredili smo vse, kar se je dalo, upamo na najboljše. Moramo igrati organizirano v obrambi in napadu, pustiti srce na igrišču in zadovoljiti občinstvo, za katerega upam, da nas bo spodbujalo," je povedal selektor in dodal, da bo – ob Jokićevi odsotnosti – vlogo kapetana prevzel Benjamin Verbič.

Benjamin Verbič bo proti Norveški nosil kapteanski trak. FOTO: Mavric Pivk/D<br />
elo
Benjamin Verbič bo proti Norveški nosil kapteanski trak. FOTO: Mavric Pivk/D
elo


"Po vseh tekmah, kjer nam ni nič uspevalo, moramo iti na zmago. Želimo si ostati v ligi C. Zato bomo naredili vse, da bi zmagali. Vemo, da nas bo precej navijačev podprlo, tako da že nestrpno pričakujemo tekmo," je dejal Verbič in glede vloge kapetana dodal: "Selektor je izbiro prepustil igralcem, pogovorili smo se pri večerji, sem med tistimi, ki imam največ nastopov, tako da smo se tako odločili."

Slovenija, ki bo med drugim igrala še brez Reneja Krhina, Tima Matavža, Jasmina Kurtića, pa tudi Jana Oblaka in zdaj že nekdanjega reprezentanta Kevina Kampla, je na lestvici FIFA na 62. mestu, Norveška, ki bo med drugimi igrala brez poškodovanega prvega zvezdnika Joshue Kinga, je 48. Slovenci so z Norvežani igrali osemkrat, enkrat so zmagali, šestkrat izgubili in enkrat igrali neodločeno.

"Igramo proti reprezentanci, ki je zelo dobra in uigrana. Leto in pol ustvarjajo to moštvo, izhajajo iz dobrih izidov, imajo sodobne principe. Če ne bomo agresivni, organizirani in si ne bomo želeli vzeti žoge, potem imamo lahko velike težave," je o tekmecu razmišljal novinec na selektorskem stolčku, ki je poudaril, da kljub pomislekom ne bo spreminjal igralnega sistema, saj je bilo za to premalo časa.

Norveški nogometaši so se za tekmo pripravljali že od ponedeljka v Ljubljani. FOTO:  Tomi Lombar/Delo
Norveški nogometaši so se za tekmo pripravljali že od ponedeljka v Ljubljani. FOTO:  Tomi Lombar/Delo


Slovenija je na prvih štirih tekmah skupine C3 v ligi narodov izgubila proti Bolgariji (1:2), Cipru (1:2) in Norveški (0:1), s Ciprčani pa je nazadnje igrala doma neodločeno (1:1). Norveška in ponedeljkov tekmec Bolgarija sta s po devetimi točkami na vrhu skupine, Slovenija pa je s točko zadnja. Dve zmagi bi lahko pomenili obstanek v tretjem kakovostnem razredu. Ob enem porazu pa bi bil izpad v ligo D praktično neizogiben.

Glavni sodnik v Stožicah bo Francoz Ruddy Buquet.

Komentarji: