Sadio Mane v Real Madrid? Ne bo šlo tako lahko

Zinedine Zidane naj bi se spet ogrel za Maneja, ampak Liverpool (za zdaj) ostaja ravnodušen. Gre lahko prestop prek 200 milijonov?
Fotografija: Sadio Mane se odlično počuti v rdečem dresu. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sadio Mane se odlično počuti v rdečem dresu. FOTO: Reuters

Se poleti obeta eden največjih prestopov v nogometu? Real Madrid naj bi bil za Liverpoolovega napadalca Sadia Maneja pripravljen odšteti vrtoglavih 160 milijonov evrov. A tudi to verjetno ne bi prepričalo rdečih, da bi se odrekli senegalskemu stroju za gole. Morda bi se prej za nižjo odškodnino Mohamedu Salahu.

»Liverpool ne bo niti pomislil o prodaji Maneja«, se je na novico odzval nekdanji član rdečih Don Hutchinson, z njim pa se je strinjal tudi svobodni novinar James Pearce, ki velja za človeka z najbolj zanesljivimi informacijami z Anfield Roada. Če bi do transferja vendarle prišlo, pa bi daljšo potegnil evropski in skorajšnji angleški prvak, dodaja slednji.



»Če že, bi bilo za Liverpool bolje, če bi prodal Salaha in ne Maneja, razmišlja Hutchinson. »'Mo' zabija gole, tega mu ne gre oporekati, ampak včasih dela neverjetne začetniške napake, sploh pri sprejemu in posesti žoge, da se človek vpraša, ali sploh trenira pod Jürgenom Kloppom. Za Maneja ne bi nikdar vzel 160 milijonov, za Salaha pač.«

Sadio Mane je eden najbolj atraktivnih napadalcev v Evropi. FOTO: Reuters
Sadio Mane je eden najbolj atraktivnih napadalcev v Evropi. FOTO: Reuters


Mane je bil v tej sezoni do prekinitve sicer manj učinkovit, dosegel je 16 golov in 8 podaj v premier league, Egipčan štiri gole več in enako število asistenc, kar pomeni, da je še v tretji sezoni zapored dosegel mejo 20 zadetkov. ​Po mnenju strokovnjaka ESPN Gabrieleja Marcottija bi Liverpool moral sprejeti 160 milijonov, če bi Real res ponudil toliko.
 

Werner na poti v Anglijo?


A to bi se lahko zgodilo samo, če Špancem ne bi uspelo na Santiago Bernabeu zvabiti prve tarče, francoskega zvezdnika Kylliana Mbappeja iz PSG, dodaja. V tem primeru bi Liverpool utegnil pripeljati Tima Wernerja iz Leipziga, če ne celo samega Mbappeja, ki ga Klopp občuduje.

»Igralec ima dolgoročno pogodbo (do leta 2023; op. p.), pri 27 prihaja v najboljša leta za nogometaša, Liverpool bi bil nor, če bi sprejel omenjeno ceno, zahtevati bi moral rekordno,« je zapisal Pearce, ki ne verjame, da bo do prestopa prišlo. »Real se je v preteklosti res zanimal za Maneja, ampak v zadnjem času ni bilo stikov. To so samo špekulacije. Presenečen bi bil, če bi sploh hotel oditi, na Anfieldu je ljubljenec navijačev in igra v verjetno najboljšem moštvu na svetu, ki bo po 30 letih postalo angleški prvak. Tako ali drugače.«

Zinedine Zidane želi Real Madrid vrniti na pota sstare slave. FOTO: Reuters
Zinedine Zidane želi Real Madrid vrniti na pota sstare slave. FOTO: Reuters


Na drugi strani je Real vse bolj neučakan. Nikakor ne najde pravega naslednika Cristiana Ronalda. Eden Hazard ima pogosto težave s poškodbo in mu ne uspe vzpostaviti avtoritete. Vinicius Junior je močna konkurenca Karimu Benzemaju v napadu, a Mane ima prednost, ker lahko igra na vseh treh položajih in bi dobro zamenjal Garetha Bala, ki je daleč od stare forme in bi utegnil zapustiti špansko prestolnico. Na izhodnih vratih sta vsaj še James Rodriguez in Isco, toda odškodnina za vso trojico verjetno ne bi dosegla Manejeve, ki je leta 2016 prišel iz Southamptona v Liverpool za 37 milijonov evrov.
 

Rekord drži Neymar


Vsak igralec ima svojo ceno in če bi Real šel proti rekordu, ki ga drži PSG z Neymarjem (222 milijonov), bi se verjetno sline pocedile tudi Liverpoolovemu športnemu direktorju Michaelu Edwardsu, ki velja za enega najboljših v svoji branži. S takšnim denarjem bi lahko naredil veliko. Ima torej sladke skrbi, ali naj obdrži Maneja in okrepi ekipo okrog njega, ali proda Maneja in Kloppu pripelje zvezdnika podobnega formata.

Trener Jürgen Klopp ne skriva navdušenja nad Senegalcem. FOTO: Reuters
Trener Jürgen Klopp ne skriva navdušenja nad Senegalcem. FOTO: Reuters


Toda zadnje vesti iz Madrida potrjujejo, da je dogovor precej daleč. Predsednik Florentino Perez se je po poročanju španskih medijev odločil postaviti limit pri 150 milijonih evrih, licitiranje pa bi začel pri 120 milijonih. Izučile naj bi ga izkušnje s Paulom Pogbajem, ki mu je cena strmo naraščala, dokler ga ni Realu speljal Manchester United.
 

Hislop: Reala se ne zavrne


Maneju, ki je na 161 tekmah za Liverpool zbral 77 golov in 34 podaj, bi morda prijala menjava okolja zaradi dejstva, da bo na Anfieldu dokončal poslanstvo, osvojil tako ligo prvakov kot premier league. Legendarni West Hamov vratar Shaka Hislop ne dvomi o tem, kaj bi moral Mane storiti: »Real Madrid je največji magnet za vsakega nogometaša, tudi če to ni Real izpred dveh ali treh sezon, je še vedno Real. Če osvojiš ligo prvakov in premier league in prihajaš v pozna 20. leta, se takšnega klica enostavno ne zavrne.«

Iz Liverpool sta v Real svojčas prestopila tudi Steve McManaman in Michael Owen ...

Preberite še:

Komentarji: