Safet Hadžić zamenjal Pevnika na klopi Olimpije

Po remiju z Muro v Fazaneriji je bilo bolj kot ne jasno, da je epizode Roberta Pevnika na klopi zmajev konec. 

Objavljeno
12. april 2019 12.34
Posodobljeno
12. april 2019 14.17
Safet Hadžić je priljubljen tudi med ljubljanskimi navijači. FOTO: Roman Šipić/Delo
N. Gr.
N. Gr.
Ljubljana - Pretresi v Olimpiji se dogajajo iz dneva v dan, navijači so vse bolj obupani, predsednik Milan Mandarić pa je poskrbel za še šesto menjavo na klopi zmajev. Remi v Fazaneriji ni bil slab rezultat, sploh glede na to, da je Olimpija bolj kot ne že izpadla iz boja za naslov državnega prvaka, vseeno pa se je Mandarić odločil, da se je Robertu Pevniku čas iztekel. 

Dežurni gasilec bo spet Safet Hadžić, ki bo že tretjič reševal Olimpijo, tokrat pa naj njegovo delo na trenerski klopi ne bi bilo le začasne narave. Hadžić bo že danes ob 16. uri vodil trening zmajev, v nedeljo pa jih čaka prvenstveni dvoboj z Aluminijem v Stožicah. 

Pevnik bo s sodelavci ostal v Ljubljani, vrnil se bo na delo z mlajšimi selekcijami, kjer je že deloval, preden ga je Mandarić angažiral za vodenje članske ekipe. 
 
Pismo Roberta Pevnika:
»Spoštovani gospod predsednik, vodenje Olimpije je zame od nekdaj predstavljalo izjemno čast in ponos. Hkrati pa sem se vedno zavedal tudi velike odgovornosti in pritiskov, ki jih ta posel prinaša s seboj. V preteklih treh mesecih sem skupaj s sodelavci skušal ta posel opraviti po najboljših močeh. Sledili smo viziji kluba in ciljem, ki ste jih tudi vi kot predsednik visoko zastavili v strategiji. V člansko moštvo Olimpije smo po najboljših močeh poskušali vključevati mlade razvijajoče se nogometaše, ki so prihodnost kluba. Hkrati pa smo se tudi trudili, da Olimpija tudi rezultatsko ne izgublja šampionskega videza. Delali smo trdno in vztrajno, o čemer pričajo tudi dobri rezultati. Nekje smo bili bolj, drugod manj prepričljivi, a zelo veseli in ponosni smo, če smo s svojim delom pripomogli k uresničevanju vizije največjega kluba v državi.

Člani strokovnega štaba smo po pogovoru prišli do zaključka, da v danih okoliščinah, ob izjemnih medijskih pritiskih, velikih pričakovanjih javnosti in v tako kratkem času ne bi mogli doseči veliko več, zato menimo, da bi morda bilo najbolje, da vodenje članskega moštva v naslednjih mesecih zaupate drugemu strokovnemu štabu, nam pa omogočite, da nadaljujemo svoje delo v dobro Olimpije, a na položajih, kjer smo delali že pred prevzemom vodenja članskega moštva. Seveda smo pripravljeni pomagati tistim, ki bodo nadaljevali to pomembno delo, da bi se novi strokovni štab čim bolj in v čim krajšem času vključil v vodenje članskega moštva NK Olimpija.«