Salihamidžić še kar ne more verjeti, da je Lewandowski odšel

Barcelona je v sredo med pripravami članske ekipe na Floridi tudi uradno predstavila novega napadalca Roberta Lewandowskega.
Fotografija: Robert Lewandowski (v sredini) ob predsedniku Barcelone Joanu Laporti (drugi z leve) na predstavitvi v Fort Lauderdalu. FOTO: Eric Espada/AFP
Odpri galerijo
Robert Lewandowski (v sredini) ob predsedniku Barcelone Joanu Laporti (drugi z leve) na predstavitvi v Fort Lauderdalu. FOTO: Eric Espada/AFP

Predsednik katalonskega velikana Joan Laporta vztraja, da odmevna selitev poljskega strelca Roberta Lewandowskega iz vrst münchenskega Bayerna v nobenem primeru ne bo stala več kot 50 milijonov evrov. Nogometaš, ki je bil kar sedemkrat najboljši strelec nemške bundeslige, je priznal, da prestopa še zdaleč ni bilo enostavno izpeljati.

»Veliko truda je bilo potrebnega. Gre za klub z neverjetno zgodovino, ki ima izvrstne temelje za nadaljnje osvajanje lovorik,« je dejal 33-letnik iz Varšave, ki je iz Münchna dobil tudi ostro sporočilo športnega direktorja Hasana Salihamidžića.

»Njegovo vedenje je zame 0,0-odstotno razumljivo, morda zato, ker sem kot igralec vedno spoštoval vse pogodbe, ki sem jih podpisal,« se je v pogovoru za Zeit čudil Salihamidžić, ki je z Bayernom Poljaka izgubil leto pred iztekom veljavne pogodbe. Dodal je, da bi sam, če bi bil na mestu zdaj že svojega bivšega varovanca, poskušal morebitna nesoglasja rešiti za štirimi stenami kluba in v rdečem dresu odigrati še sezono 2022/23.

Laporta je govoril poljsko

Na predstavitvi, ki je potekala na terasi hotela v letovišču Conrad v Fort Lauderdalu, je Lewandowski sicer zatrdil, da je pripravljen debitirati na naslednji tekmi. To je seveda nič drugega kot clasico, derbi z madridskim Realom, ki ga bo tokrat gostil Las Vegas, ekipi pa se je po težavah z vizumom že priključil tudi trener Xavi Hernandez. Uvodno preizkušnjo ameriške turneje proti MLS-ligašu Interju je Barça dobila z visokih 6:0.

»Živijo, ime mi je Robert, prihajam iz Poljske, živim v Barceloni,« je v španščini tudi povedal Lewandowski na kratki slovesnosti, na kateri mu je predsednik Laporta tudi vročil dres kluba. 

»Zelo smo ponosni, iz dneva v dan smo bolj konkurenčni. Zelo dobro napredujemo,« je zadovoljen Laporta, ki je zvezdniku svetovnega nogometa celo namenil nekaj besed dobrodošlice v poljskem jeziku.

Preberite še:

Komentarji: