Samardžić: Slovaki so ranjeni toliko kot mi

Slovenska reprezentanca se je na Brdu zbrala na pripravah za dvoboja kvalifikacij za SP 2018 s Slovaško in Anglijo.

Objavljeno
04. oktober 2016 01.00
nogomet
J. P.
J. P.

Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca se je na Brdu pri Kranju zbrala na pripravah za dvoboja kvalifikacij za svetovno prvenstvo čez dve leti v Rusiji proti Slovaški (8. oktobra) in Angliji (11. oktobra) v Stožicah in že opravila prvi trening. Štirinajst izbrancev selektorja Srečka Katanca je vadilo »na polno«, tisti, ki so imeli še včeraj klubske obveznosti, pa le lažje in ločeno.

Branilec kitajskega Henana Miral Samardžić, ki je v domovino prispel že pred dnevi in se tudi že prilagodil na časovno razliko, poudarja, da si vsi v ekipi želijo pozitiven rezultat na obeh tekmah, da pa bo obakrat delo zelo zahtevno, saj je Angliji dvanajsta, Slovaška 28., Slovenija pa 67. reprezentanca sveta. »Favoritov v nogometu ni, vsak dvoboj je tekma zase, v vsakem moraš pokazati največ. Danes znajo vsi igrati nogomet, kar smo se prepričali v Litvi. Zato se bomo na sleherni obračun maksimalno pripravili,« poudarja 29-letni Samardžić.

Remi v Vilniusu (2:2) bo za slovensko zasedbo opomin: »Tudi takšne tekme se dogajajo. Litva je bila trd nasprotnik in nas je uvodoma nekoliko presenetila. Upam, da se v prihodnje to ne bo več dogajalo. Naposled smo sicer zadeli v zadnji minuti in osvojili točko, tako da smo po eni strani lahko zadovoljni, saj je točka v žepu, po drugi strani nam je lahko - glede na to, kdo nam je stal nasproti - žal za preostali dve.«

Slovaki so uvodoma z 0:1 pokleknili pred Angleži. »Ranjeni so toliko kot mi. Verjamem, da bodo šli na nož, mi prav tako, tako da pričakujem res trdo, trdo tekmo. Slovaki imajo veliko dobrih igralcev, a jih poimensko ne bi izpostavljal,« je dodal 187 centimetrov visoki obrambni igralec.

Doslej so se naši fantje s Slovaško udarili štirikrat in vpisali po dve zmagi in neodločena izida, od zdaj vpoklicanih igralcev v slovenski izbrani vrsti pa je še pet takšnih, ki so nastopili v zadnjem medsebojnem obračunu: Boštjan Cesar, Bojan Jokić, Rene Krhin, Valter Birsa in Milivoje Novaković. V nasprotni zasedbi so takšni Martin Škrtel (zaradi kazni bo v soboto počival), Marek Hamšik, Dušan Švento, Vladimir Weiss, Jan Durica in Peter Pekarik.