Samo v Italiji tolmačijo igro z roko na takšen način

Josip Iličić je v derbiju italijanskega nogometnega prvenstva opravil test. Jan Oblak ohranil mrežo nedotaknjeno.
Fotografija: Juventus se je proti Atalanti reševal z bele točke. Obe je v izenačenji spremenil Cristiano Ronaldo, s čimer je v tej sezoni zabil že 27 golov. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Juventus se je proti Atalanti reševal z bele točke. Obe je v izenačenji spremenil Cristiano Ronaldo, s čimer je v tej sezoni zabil že 27 golov. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Močna, zelo močna Atalanta, so si bili enotni v Italiji po sinočnjem derbiju 32. kola. Nekaj minut je Atalanto ločilo od prve zmage po tridesetih letih v Torinu proti Juventusu, desete zaporedne prvenstvene zmage in od napetega zaključka italijanskega prvenstva. Razplet derbija z 2:2 je pri trenerju Atalante Gian Pieru Gasperiniju pustil grenkobo in zadovoljstvo hkrati.

»Samo v Italiji tako tolmačimo igro z roko. Povejte mi, če še kje drugje,« se je po dvoboju spraševal »mister« po zares nenavadnih in predvsem nesrečnih rokah. Atalanta je prejela oba gola z bele točke, potem ko je žoga zadela v roko Atalantina nogometaša. Obakrat je enajstmetrovki za izenačenji zadel Cristiano Ronaldo, ki je že pri 27 golih v tej sezoni.

Ukrajinec Ruslan Malinovskij je lepo akcijo gostov iz Bergama zaključil z drugim vodstvom. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Ukrajinec Ruslan Malinovskij je lepo akcijo gostov iz Bergama zaključil z drugim vodstvom. FOTO: Massimo Pinca/Reuters


Gasperini je derbi izkoristil tudi za preverjanje našega Josipa Iličića, kako je pripravljen po poškodbi.

»Zanimalo me je, kako bo delovala naveza Alejandro Gomez, Duvan Zapata, Josip Iličić. Zelo dobro,« si je odgovoril Gasperini, ki je slovenskega zvezdnika povlekel iz igre v 59. minuti. Zaključil je s priznanjem, da tudi zmaga in zaostanek šestih točk za Juventusom ne bi preprečil šampionskega naslova Stari dami. Atalanta je na tretjem mestu z devetimi točkami zaostanka za belo-črnimi. Točko pred njo je Lazio.


Komentatorji so šli v pohvalah za moštvo iz Bergama še dlje in zatrdili, da bo Atalanta s svojo neposredno igro proti vratom in posestjo žoge v nogah na avgustovskem zaključnem turnirju osmih najboljših v ligi prvakov v Lizboni še kako nevaren tekmec.

V Italiji je do konca prvenstva še šest kol.



Atletico potrdil ligo prvakov


V svojem značilnem slogu in z enim golom za zmago z 1:0 je Atletico Madrid le potrdil uvrstitev v ligo prvakov naslednji sezoni. Diego Costa je bil mož odločitve proti Betisu. Jan Oblak je svojo nalogo opravil brezhibno. Atleticu je VAR razveljavil še dva gola pri 0:0, dobre pol ure pa je igral z desetimi, saj je bil izaradi namernega spotikanja zključen Mario Hermoso.

Diego Costa je Atleticu potrdil ligo prvakov v naslednji sezoni. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Diego Costa je Atleticu potrdil ligo prvakov v naslednji sezoni. FOTO: Gabriel Bouys/AFP


Barcelona je z minimalno zmago na gostovanju pri Valladolidu spet prišla le do točke zaostanka za madridskim Realom, ki bo jutri gostoval v Granadi. Pri Barceloni igra močno šepa in je pravi čudež, da s takšnimi predstavami, kot je bila proti moštvu, ki je v lasti nekdanjega izjemnega Brazilca Ronalda, še v igri za naslov, menijo komentatorji »LaLige«.

Francoski zvezdnik Antoine Griezmann pa je po poročanju španskih medijev že zaključil sezono. Med tekmo je zahteval menjavo, saj si je poškodoval stegensko mišico. Zdaj ga čakajo podrobnejši zdravniški pregledi.



Rijeka še upa o drugem mestu


Z igra za pozabo in z veliko sreče je Rijeka pod taktirko Simona Rožmana premagala zadnji Inter na gostovanju v Zaprešiću. V težkih razmerah v vetru ob močnih nalivih in namočenem igrišču je zadostoval le en gol za tri točke Rečanov, ki imajo dve tekmi pred koncem teoretično še možnosti za uvrstitev na drugo mesto in kvalifikacije za ligo prvakov. Toda Osijek ima prednost štirih točk.

Zvečer bo v Zagrebu derbi Dinamo Hajduk. Rijeka bo v naslednjem kolu gostovala v Splitu.


Komentarji: