Sanjsko moštvo nujno potrebuje mizarja

Dobovec Pivovarna Kozel po hitrem postopku prišel do naslova prvaka v dvoranskem nogometu. Mile Simeunovič opozarja na razlike.

Objavljeno
04. maj 2019 18.55
Posodobljeno
04. maj 2019 18.55
Tretjega zaporednega naslova v dvoranskem nogometu so se veselili pri moštvu Dobovec Pivovarna Kozel. FOTO Drago Perko
Drago Perko
Drago Perko
Ljubljana - Dobovec Pivovarna Kozel je še tretjič v zgodovini državni prvak v dvoranskem nogometu. Po streljanju kazenskih strelov so »kozli« prišli do trojčka v dramatični tretji tekmi, ki so jo zmagali po strelih s 6-m s 13:12 (5:5, 3:2). V finalu DP so bili v zmagah s 3:0 boljši od moštva FutureNet Maribor.

image
Mariborčana Miloš Stojković in Teo Turk sta poskušala s skupnimi močmi opraviti s Žigo Čehom (v sredini), ki se je izkazal v prvi tekmi finalne serije. FOTO: Drago Perko


V slovenskem futsalu nič novega. Štajerski pripada primat, razlika je le ta, da sta se za naslov prvaka merila sosednja kluba iz Maribora in Rogaške Slatine. Naslov najboljšega je šel v Rogaško Slatino, kjer imajo sladke skrbi: išče se mizar, ki bo nemudoma povečal omaro, kjer kozli hranijo prigarane lovorike. Lanskemu državnemu in pokalnemu naslovu so dodali nove tri lovorike, še superpokal, in tako postavili piko na i z verjetno najboljšo slovensko klubsko ekipo v 24 sezonah 1. SFL.


Dobovec ve, kako se osvaja


»Razlika se dela že ob dejstvu, da ima Dobovec 7, 8 reprezentantov, od tega šest nosilcev. To je ključna razlika! Poleg tega so Dobovčani vajeni osvajati naslove, pri Maribčanih soslast naslova okusili le Tomislav Horvat, Matej Fideršek, Uroš Kroflič in Jaka Sovdat,« je že med finalno serijo opozarjal Mile Simeunović, bivši as, ki je sedel na trenersko klop in vrhniški Siliko Mkeršmanc popeljal do 3. mesta v državi.

image
Mile Simeunović je razkril, zakaj je Dobovec brez konkurence v Sloveniji. FOTO: Drago Perko


»Ko ima Dobovec dva gola prednosti, je velika verjetnost, da bo tekmo zmagal. Če jo ima Maribor, pa je več možnosti, da jih Dobovec ujame,« je še opozoril Simeunović in imel prav.


Dosedanji državni prvaki

10 – Litija.
3 – Dobovec Pivovarna Kozel.
2 – Oplast Kobarid, Puntar, Proen Maribor.
1 – Pelikan Celje, Mila Juventus, Mizarstvo Krošelj, Gorica.


Spet hrvaški trener na klopi slovenskega prvaka


Dobovec je bil preprosto predober, čeprav v finalu ni blestel, dejansko je igral povprečno, a še vedno imel toliko posamične kakovosti, da je ta naredila razliko. Pa še nekaj se je potrdilo, Dobovec je lahko prvak tudi, če Damir Puškar ne brani vsega. Na tretji finalni tekmi ni blestel, po tekmi je trdil, da je to njegova najslabša tekma v zadnjem času.

image
Mariborčan Jaka Sovdat se je trudil, a je bil Žiga Čeh kot senca vselej ob njem. FOTO: Drago Perko


»Na zadnji tekmi smo prejeli pet golov, obramba ni bila na ustrezni ravni, na koncu so odločali kazenski streli. Zmagali smo in dokazali, da smo boljši od Maribora, ki mu čestitam. Dosegel je maksimum v ligi in v pokalu je finalist,« je po finalu razmišljal kapetan prvakov Rok Mordej. Priznal je, da v finalu niso pokazali vsega, kar znajo.

»Pred finalom sem napovedal slavje po treh tekmah, a sem računal, da bomo igrali boljše. Vzeli smo, kar nam pripada,« je sklenil Mordej, ki je z matičnim klubom prišel do 3. naslova državnega prvaka.


Odločila osma serija strelov s 6-m


Zmago je v 8. seriji strelov s 6-m potrdil 22-letni rezervist Niko Cesarec! Še tretjič zapored pa se je naslova državnega prvaka veselil hrvaški trener na klopi slovenske zasedbe: prvo slavje Roberta Grdovića je v zadnjih dveh sezonah dopolnil Kujtim Morina. Ali bo sanjsko moštvo Dobovca nadaljevalo v tej zasedbi, v šampionski noči ni vedel nihče.

image
Kujtim Morina je v tej sezoni »kozle« popeljal kar do treh lovorik. FOTO: Drago Perko


»Zdaj je čas za slavje,« je bil skrivnosten Morina, kapetan Mordej pa je le priznal, da bi radi zadržali čim več igralcev šampionske zasedbe, ki je v pravkar minuli sezoni prišla tudi med najboljših osem v futsal ligi prvakov!

Finalni izidi

1. tekma (19. aprila)
Dobovec Pivovarna Kozel : FutureNet Maribor 4:2 (3:2; Čeh 2, Fetić, Postružin; Fideršek, Stojković).

2. tekma (24. aprila)
Dobovec Pivovarna Kozel : FutureNet Maribor 4:2 (2:1, Sovdat avt., Fetić, Mordej 2; Jelić, Stojković).

3. tekma (3. maj)
FutureNet Maribor : Dobovec Pivovarna Kozel 12:13 (5:5, 2:3, Fideršek 2, Bukovec, Stojković, Sovdat; Totošković, Postružin 2, Čujec 2).