Santosu lahko zgodovinski dosežek prepreči le Palmeiras

Brazilska kluba Santos in Palmeiras sta finalista pokala libertadores. Zmagovalec bo znan 30. januarja na Maracani.
Fotografija: Santos ima priložnost postati prvi brazilski klub s štirimi naslovi v pokalu libertadores. FOTO: Sebastiao Moreira/AFP
Odpri galerijo
Santos ima priložnost postati prvi brazilski klub s štirimi naslovi v pokalu libertadores. FOTO: Sebastiao Moreira/AFP

V finalu pokala libertadores, južnoameriške različice nogometne lige prvakov, bosta 30. januarja igrala brazilska kluba Santos in Palmeiras.

Santos je v polfinalu s skupnim izidom 3:0 premagal Boco Juniors. Prva tekma se je končala brez golov, na povratni v Sao Paulu pa so za napredovanje domačih zadeli Pituca v 16., Yeferson Julio Soteldo v 47. in Lucas Braga Ribeiro v 51. minuti. Argentinski predstavnik je bil na drugi tekmi brez pravih možnosti, saj je od 56. minute igral brez izključenega Franka Fabre.

V drugem polfinalu je Palmeiras s 3:2 izločil River Plate. Brazilski klub si je odločilno prednost priboril na prvi tekmi, ki jo je v gosteh dobil s 3:0 (Roni 27., Luiz Adriano 47., Matias Vina 62.). Na povratni je River Plate zmagal z 2:0, za kar sta poskrbela Robert Rojas v 29. in Rafael Borre v 44. minuti, vendar pa je bilo argentinsko moštvo na koncu prekratko, tudi zato, ker je bil v 73. minuti izključen Rojas.

Finale bo gostila prazna Maracana. Santos bo imel priložnost, da postane prvi brazilski klub v zgodovini tekmovanja s štirimi lovorikami v tekmovanju (1962, 1963, 2011), medtem ko se bo Palmeiras v svojem petem finalu boril za drugi naslov (1999).

Pokal libertadores, polfinale
Prvi tekmi
Boca Juniors - Santos 0:0
River Plate - Palmeiras 0:3 (Roni 27., Adriano 47., Vina 62.)

Drugi tekmi
Santos - Boca Juniors 3:0 (Pituca 16., Soteldo 49., Braga 51.)
Palmeiras - River Plate 0:2 (Rojas 29., Borre 44.)

Komentarji: