Saški bik komaj čaka na barvni izziv rdečih vragov

Zadnje kolo lige prvakov v skupini H v boju za osmino finala s pričakovanjem potrditve v Parizu in peklenskim bojem v Leipzigu.
Fotografija: Kevin Kampl z Leipzigom proti Manchester Unitedu lovi napredovanje v osmino finala lige prvakov. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Odpri galerijo
Kevin Kampl z Leipzigom proti Manchester Unitedu lovi napredovanje v osmino finala lige prvakov. FOTO: Ronny Hartmann/AFP

V 6., zadnjem kolu skupinskega dela nogometne lige prvakov so se od današnjih tekmecev v osmino finala že uvrstili Chelsea, Sevilla (skupina E), Borussia Dortmund (skupina F) ter Barcelona in Juventus (skupina G). Tekmi med Paris Saint-Germainom in Istanbul Bašakšehirjem ter Leipzigom s Kevinom Kamplom in Manchester Unitedom pa bosta odločali o dveh srečnežih iz skupine H. Vsi razen Turkov imajo pred zadnjim krogom po 9 točk.

Medtem ko bi PSG na domačem Parku princev proti nogometnemu projektu turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana moral potrditi uvrstitev v nadaljevanje elitnega starocelinskega klubskega tekmovanja (celo poraz bi bil dovolj, če bo v Leipzigu zmagovalec), se bodo v vzhodni Nemčiji kresale iskre. »Dovolj smo samozavestni, da uspešno opravimo še to zadnjo nalogo v skupinskem delu. Ne vem, za koga je položaj pred zadnjim krogom psihološko bolj obremenjujoč.

Manchester United je bil dolgo časa vodilni v skupini, z bojevito nravjo smo se vrnili v igro in lahko napredujemo pod lastnimi pogoji,« pravi trener saške ekipe Julian Nagelsmann, ki ga je opogumil tudi remi v zadnjem ligaškem kolu z najboljšim evropskim klubom Bayernom v gosteh. »Ne tarnamo, ker moramo v treh dneh na noge tako Bayernu kot rdečim vragom. Igralcem ni treba dopovedovati, da so utrujeni, marveč to, da so stroji. In to tudi so,« je neomajen 33-letni strokovnjak RB Leipziga.

LigaPrvakov6Kolo_8Dec2020 NOVA
LigaPrvakov6Kolo_8Dec2020 NOVA


Brez Martiala in Cavanija


Norveški trenerski rdeči vrag na klopi Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjær pa bo drevi v boj v Red Bull Areni moral s svojim moštvom po vsaj točko za napredovanje kreniti brez pomoči poškodovanih Anthonyja Martiala in Edinsona Cavanija ter kaznovanega Freda. »No, to so igralci Manchester Uniteda, prepričan sem, da bodo v odločilni tekmi dokazali, zakaj so v tem velikem klubu,« navrže. So pa njegovi fantje letos denimo na devetih gostovanjih zmagali kar osemkrat, petkrat v angleškem prvenstvu, ko so že zaostajali.

»Da si otežimo položaj, ni nič novega za Manchester United,« je omenil Norvežan in se spomnil senzacionalnega poraza v Turčiji ter tistega pretekli teden doma proti PSG. Drevi se bosta v Kijevu sicer med seboj pomerila tudi Benjamin Verbič (Dinamo) in Miha Blažič (Ferencvaros).

Komentarji: