Sedemkratni evropski prvak nocoj na Reki

Evropska liga: Iličić, Kurtić in Mevlja za prvo mesto v skupini, še nekaj Slovencev upa.

Objavljeno
07. december 2017 04.00
Posodobljeno
07. december 2017 16.00

Reka – Četudi Rijeka z Maticem Črnicem in Matjažem Kekom nima več možnosti za napredovanje v izločilne boje evropske lige, bodo imeli na Rujevici lepo slovo od Evrope, saj v goste prihaja sedemkratni evropski prvak Milan. Zagotovo pa bo napredovalo nekaj slovenskih nogometašev.

Jan Oblak že ima mesto v šestnajstini finala evropske lige, toda za njegov Atletico je to bolj kazen kot nagrada. Povsem drugačne občutke bodo imeli nekateri ostali slovenski nogometaši. V izločilne boje sta namreč že napredovala Josip Iličić in Jasmin Kurtić z Atalanto ter Miha Mevlja z Zenitom, nekaj možnosti pa imajo še Benjamin Verbič s Københavnom, Nejc Skubic s Konyasporom in Dominic Maroh s Kölnom.

Iličić in Kurtić imata danes z Atalanto proti Lyonu neposredni obračun za prvo mesto (skupina E), enako velja za Mevljo z Zenitom proti Realu Sociedadu (skupina L). Upanje še živi za Verbiča s Københavnom (skupina F) in Skubica s Konyasporom (skupina I), vendar ni vse odvisno od njune uspešnosti, ampak se mora ugodno razplesti tudi drugi obračun v skupini, kar pa za Verbiča in Skubica ni preveč verjetno. Marseille mora namreč v skupini I izgubiti proti Salzburgu, Lokomotiva iz Moskve pa v skupini F proti Zlinu. Vse ima sicer v svojih rokah Köln z Marohom, če nemški klub danes v Beogradu premaga Crveno zvezdo (skupina H).

Za preboj v izločilne boje sta brez vseh možnosti Domen Črnigoj z Luganom (skupina G) in Tim Matavž z Vitessejem (skupina K), enako velja za »slovensko« Rijeko (skupina D). Kljub temu bo danes na Reko odpotovalo kar nekaj slovenskih privržencev, ko si bodo ogledali sedemkratne evropske prvake iz Milana, ki pa je trenutno daleč od stare slave.