Selektor Matjaž Kek: »Bili smo prepočasni, Avstrijci prehitri«

Kapetan Jan Oblak je bil iskren: »Razpoloženje ni najboljše. Izgubili smo še drugo tekmo, ki smo jo želeli zmagati.«

Objavljeno
14. oktober 2019 07.55
Posodobljeno
14. oktober 2019 07.56
Matjaž Kek je moral priznati premoč Avstrije in njenega selektorja Franca Fode. FOTO: Roman Šipić
Ljubljana – Slovenija je praktično brez resnega boja izgubila tekmo proti Avstriji. Odigrala je eno od svojih najslabših tekem v skupini G in razočarala navijače v Stožicah. Prav tako je bil vidno potrt tudi selektor Matjaž Kek. Pričakoval je več. Zadnji novembrski dejanji kvalifikacij za euro 2020 proti Latviji in Poljski bosta le še revialni.»Pristop in želja sta bila dobra, manjkala nam je kakovost igre. Manjkala nam je zadnja podaja, poteza, da bi prišli na tekmečevo zadnjo linijo. Manjkal je gol, da bi obrnili tekmo, da bi postali bolj zanesljivi. Avstrijci so zelo dobro pritiskali in po izgubljeni žogi igrali zelo dobro. V organizaciji igre smo imeli velike probleme, od štoperjev naprej. Bili smo prepočasni, zato smo poskušali z igro na preskok, a so vse visoke žoge pobrali tekmeci,« je bila uvodna Kekova ocena dvoboja, po katerem je priznal, da so avstrijska odlika odlični in hitri prehodi iz obrambnih v napadalne akcije.

image
FOTO: Roman Šipić

 

Avstrijci so bili boljši


Na hitro se je dotaknil celotnih kvalifikacij: »Kvalifikacije smo začeli slabo, nato pokazali, da smo lahko konkurenčni, če se nam vse izide. Imeli smo premalo razpoloženih igralcev. Izredno pomembna je vsaka tekma, ne glede na to, da smo v zelo zahtevnem položaju.«

O spornih trenutkih ni na veliko razpredal. »Roka v prvem polčasu bi lahko prelomila tekmo, toda najprej je treba priznati, da so bili Avstrijci boljši.«

image
FOTO: Roman Šipić


  • Avstrija je bila boljša, je priznal Matjaž Kek.
  • Morda bi roka v prvem polčasu prelomila dvoboj.
  • Jan Oblak je dejal, da si več morda niso zaslužili.
  • Nihče ni zahteval uvrstitve na euro 2020.

 

Razpoloženje ni najboljše


Tudi kapetan Jan Oblak je bil iskren. »Razpoloženje ni najboljše. Izgubili smo še drugo tekmo, ki smo jo želeli zmagati. To je nogomet, moramo se sprijazniti. Verjetno nismo bili dovolj dobri, da bi iztržili več,« je povedal slovenski vratar.

»Nihče od nas ni zahteval uvrstitve na euro, seveda pa je bil to naš cilj,« je še postavil piko na i selektor Matjaž Kek.

image
FOTO: Roman Šipić

 

Avstrijski selektor dobre volje


Avstrijski selektor Franco Foda je vodil jubilejno 20. tekmo na selektorskem stolčku. Hvalil je svoje varovance in tudi celotno podobo ekipe.

»Ali je bila to moja najboljša tekma? Veliko dobrih tekem smo igrali, tudi z Nemčijo, s Poljsko in Severno Makedonijo. Sloveniji pa nismo dopustili nič prostora, toda čaka nas še tekma proti Severni Makedoniji,« je povedal avstrijski selektor.