Šepajoči Zlatan junak Milana, zdesetkani Liverpool ruši rekorde

Ibrahimović dvakrat v polno, preden se je poškodoval v Neaplju. Jürgen Klopp ni mogel prehvaliti igralcev za predstavo proti Leicestru.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović si je ob koncu tekme nategnil stegensko mišico. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović si je ob koncu tekme nategnil stegensko mišico. FOTO: Ciro De Luca/Reuters

Sinoči sta se v najmočnejših evropskih ligah izkazala angleški prvak Liverpool in italijanski velikan Milan. Rdeči so tudi brez kopice poškodovanih igralcev razbili Leicester s 3:0 in se Tottenhamu pridružili na vrhu lestvice premier league. Milan pa je z dvema goloma zimzelenega Zlatana Ibrahimovića zmagal s 3:1 v Neaplju in ostal prvi v serie A.

Pri 39 letih je Zlatan Ibrahimović še vedno v življenjski formi. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Pri 39 letih je Zlatan Ibrahimović še vedno v življenjski formi. FOTO: Ciro De Luca/Reuters


Šved je zabil že deseti gol v sezoni, preden je odšel z igrišča zaradi nategnjene mišice v 79. minuti. Milan ima dve točki prednosti pred presenetljivim Sassuolom. »Zame je Zlatan zdaj močnejši, kot je bil pred desetimi, dvanajstimi leti,« je o svojem nekdanjem soigralci pri Milanu povedal zdajšnji trener Napolija Gennaro Gattuso. »Milan verjame v Ibro, soigralci mu stoodstotno zaupajo. Milan nima najmočnejšega moštva v ligi, ima pa zmagovalno miselnost. Mi igramo dobro, ampak pademo, ko stvari postanejo težke.«
 

Ibrahimović vselej v polno


Ibrahimović je dosegel gol na vsaki od šestih tekem, na katerih je nastopil, potem ko je dve izpustil zaradi koronavirusa. Trener Stefano Pioli zaradi covida-19 ni odpotoval na jug, kljub temu pa so rdeče-črni zmagali prvič v Neaplju po oktobru 2010. Takrat so nazadnje osvojili scudetto.



Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Liverpool v šampionski formi


V Angliji se je izkazal Liverpool. Čeprav je imel slabo tradicijo proti Leicestru, ga je tokrat na praznem Anfieldu povsem nadigral, zmaga bi bila lahko še bistveno višja kot 3:0, a so imeli domači napadalci smolo. Še največ Roberto Firmino, ki pa je dobil zadoščenje, potem ko je z glavo zadel za končnih 3:0. Pred tem je bil natančen Diogo Jota, prvi gol pa so si lisice zabile same.

Roberto Firmino je le premagal strelski urok. FOTO: Laurence Griffiths/AFP
Roberto Firmino je le premagal strelski urok. FOTO: Laurence Griffiths/AFP


Liverpool je tako postavil klubski rekord, saj je doma v premier league neporažen že 64 zaporednih tekem. Rdeči imajo tako kot Tottenham, ki je dan prej ugnal Manchester City, 20 točk. Ni se jim poznala odsotnost pomembnih igralcev, kot so Mohamed Salah, Jordan Henderson, Trent Alexander Arnold, Virgil van Dijk, Fabinho, Joe Gomes, Xerdan Saciri, Oxlade Chamberlain ... Tudi ne, da se je na novo poškodoval še en defenzivni igralec Naby Keita.



Trener Jürgen Klopp je taktično nadigral svojega predhodnika na Anfieldu Brendana Rodgersa in bil po tekmi poln hvale na račun svojih fantov. »Zaslužili smo si, fantje so odigrali izvrstno tekmo proti izvrstnemu tekmecu. To ni samoumevno. Fantje so bili nabriti. Zadovoljen sem s celotno predstavo, zmago in tekmo brez prejetega gola. Odlično smo se branili,« je povedal Klopp, ki zlepa ne bo pozabil, kako je Liverpool pri Aston Villi prejel sedem golov, zaradi česar ima slabšo gol razliko od Tottenhama.

Jürgen Klopp je navdušen nad novincem Diogom Joto. FOTO:  Laurence Griffiths/AFP
Jürgen Klopp je navdušen nad novincem Diogom Joto. FOTO:  Laurence Griffiths/AFP


Standings provided by SofaScore LiveScore

Preberite še:

Komentarji: