Setiénu štete ure, favorit Pochettino

Sramotni poraz Barcelone proti Bayernu bo sprožil menjavo na klopi, kandidat tudi Ronald Koeman,

Objavljeno
15. avgust 2020 13.31
Posodobljeno
15. avgust 2020 13.31
Quique Setien ni uresničil obljub o vrnitvi na pota stare slave. FOTO: Rafael Marchante/AFP
J. H.
J. H.
Barcelona - Barcelona je v tej sezoni ostala brez lovorike in za konec doživela polom proti Bayernu v četrtfinalu lige prvakov. Nepriljubljenemu trenerju Quiqueju Setiénu so po poročanju časnika Marca štete ure in ne dnevi.

Predsednik kluba Josep Maria Bartomeu je za ponedeljek sklical izredno sejo uprave. Glavni favorit za ,trenerja je Argentinec Mauricio Pochettino, ki je bil kandidat tudi, ko je Setién zamenjal Ernesta Valverdeja. Omenjajo tudi Nizozemca Ronalda Koemana. Ljubljenec navijačev Xavi je ponudbo zavrnil.

image
Mauricio Pochettino se je izkazal pri Tottenhamu. FOTO: Andrew Yates/Reuters


Pochettino (48) je nazadnje vodil Tottenham, kjer ga je zamenjal Jose Mourinho. Koeman, ki je sedem let igral za Barcelono, je ta čas selektor nizozemske reprezentance.
 

Pique: Sramota


»Katastrofa, sramota. Samo to lahko rečem. To je bila grozna tekma. Tako ne moreš igrati. Ni se nam zgodilo prvič, niti ne drugič ali tretjič. Težko je, upam le, da bo to prineslo kaj dobrega. Moramo se zazreti vase, klub potrebuje spremembe. Nihče ni nezamenljiv, če je treba, grem prvi sam proč. Dosegli smo dno in potrebujemo svežo kri,« je bil samokritičen Gerard Pique.

image
Gerard Pique je bil brez dlake na jeziku. FOTO: Rafael Marchante/AFP