Simeone: Zmaga Chelseaja je zaslužena (VIDEO)

»Tekmec je bil boljši od nas, igral je bolj agilno, udobno, mirno, bil močan in tekmovalen, zmagal pa pošteno.«

Objavljeno
28. september 2017 13.31
J. P.
J. P.

Madrid - Včasih ti sreča obrne hrbet, v sinočnjem drugem dvoboju nogometne lige prvakov na domačem štadionu Wanda Metropolitano ga je madridskemu Atleticu, ki je pred 60.643 gledalci ostal brez točke proti angleškemu šampionu Chelseaju domala v zadnji sekundi, v tretji minuti sodnikovega dodatka, ko je za končnih 2:1 zadel belgijski rezervist Michy Batshuayi, ki je v igro vstopil zgolj enajst minut prej kot zamenjava za strelca izenačujočega zadetka, španskega napadalca Alvara Morato.

Razočaranje je bilo veliko, a je Diego Simeone, trener domačega moštva, ki se je do vodstva dokopalo v finišu prvega polčasa z uspešno izvedeno enajstmetrovko francoskega ostrostrelca Antoina Griezmanna, takoj po obračunu pošteno priznal, da je »uspeh Chelseaja zaslužen, saj je bil boljši od nas, igral je bolj agilno, udobno, mirno, bil močan in tekmovalen, zmagal pa pošteno.« In dodal: »Tekmec je bil telesno in taktično boljši, zato se moramo sprijazniti s porazom, čeprav je imel Saul lepo priložnost za povišanje našega vodstva na 2:0. Še naprej moramo rasti in se popravljati, prišle bodo tudi zmage.«

»Zmage nismo lovili z branjenjem in prežanjem na protinapade, temveč z aktivno igro. Pristop mora biti vselej tak kot tokrat, želja in lakota po zmagi ravno tako. Moštvo se je tokrat res odlično odzvalo in dokazalo, da si tovrstne dvoboje zasluži igrati. Res pa sem vesel za Edena Hazarda, ki je v prvem velikem dvoboju po poškodbi prikazal vrhunsko igro,« pa je strnil vtise še trener zmagovalne zasedbe Antonio Conte.

ATLETICO - CHELSEA