Simon Rožman ni več trener Domžal

Serija porazov in zadnje mesto na lestvici sta odnesla Celjana, ki je bil tri leta ob Kamniški Bistrici.
Fotografija: Simon Rožman je odstopil z mesta trenerja nogometašev Domžal. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Simon Rožman je odstopil z mesta trenerja nogometašev Domžal. FOTO: Jure Eržen

Simon Rožman ni več trener Domžal, zadnjo tekmo je vodil v nedeljo proti Mariboru (0:1), ko je bil izključen, sodnik pa je rumenim zaradi ofsajda razveljavil kar tri zadetke. Rožman je bil na štadionu ob Kamniški Bistrici tri leta, ekipa, ki so ji napovedovali boj za vrh, pa je po sedmih kolih s tremi točkami zadnja.

»Menim, da smo v treh letih naredili izjemno delo. Na vseh ravneh delovanja smo se približali najboljšima kluboma v Sloveniji, odigrali 16 evropskih tekem, osvojili pokal Slovenije, se zelo razvili in hkrati občutno napredovali. Mislim, da smo s sodelavci postavili prepoznaven model igre in imeli svoj DNK, ki je poznan in cenjen tudi širše,« je za klubsko spletno stran povedal Rožman.

»V začetku sezone ne dosegamo želenih tekmovalnih rezultatov, zato je odhod z mesta glavnega trenerja članske ekipe moja dolžnost in odgovornost, ki jo nosim do kluba. Jaz odgovarjam za rezultate, v tem trenutku pa je potrebno nekaj spremeniti,« je dodal 36-letni Rožman.
 

Vrhunec pokalni naslov


Trener Domžal je postal 1. septembra 2016, ko je zamenjal Luko Elsnerja. Pred tem je bil uspešen na klopi Celja. Domžale je vodil na 134 tekmah, zabeležil je 67 zmag, 32 remijev in 35 porazov. Najvišjo točko njegovega delovanja zagotovo predstavlja osvojitev pokalnega naslova v sezoni 2016/17, ko so Domžalčani v finalu z 1:0 odpravili ljubljansko Olimpijo. Omeniti velja tudi izločitev Freiburga iz evropske lige.

Ime novega trenerja bo znano v naslednjih dneh, so sporočili iz Domžal.

Preberite še:

Komentarji: