Simon Rožman obljubil, da se bo hitro naučil hrvaščino

Na Reki hrvaški nogometni prvoligaš Rijeka predstavil slovenskega trenerja.

Objavljeno
24. september 2019 15.44
Posodobljeno
24. september 2019 15.44
Simon Rožman bo enega od največjih hrvaških klubov prvič vodil na jutrišnji pokalni tekmi v Bujah. FOTO: HNK Rijeka
STA
STA
Ljubljana - Hrvaški nogometni prvoligaš Rijeka je tudi uradno predstavil novega trenerja, 36-letnega slovenskega strokovnjaka Simona Rožmana. Napovedal je, da bo vložil vso svojo energijo, znanje in srce, da bo klub nadaljeval po uspešni poti. Uprava reškega kluba je poudarila, da gre za »pravega trenerja in človeka«.

Športni direktor Rijeke Srećko Juričić je izrazil zadovoljstvo z izbiro novega trenerja. Izpostavil je, da gre za mladega strokovnjaka, ki je v kratkem času v Sloveniji in širše uresničil podobo odličnega trenerja in človeka. Izrazil je upanje, da bo Rožman svoje kakovosti pokazal tudi na Reki.

Nekdanji trener Domžal Rožman se je najprej zahvalil za zaupanje in priložnost, da bo vodil Rijeko, potem ko je v nedeljo odstopil dosedanji trener Igor Bišćan.

Slovenski trener je dejal, da so se z upravo dogovorili v »treh dneh«, a kljub temu odločitev ni bila tako lahka, ker je Bišćan »opravil odlično delo«, so objavili na spletni stranki reškega kluba.
image
Igor Bišćan je malo manj kot leto dni vodil Rijeko in jo zapustil, ker ni imel dovolj podpore med navijaško skupino Armada. FOTO: Jure Eržen/Delo


Ocenil je, da je prispel v vrhunsko organiziran klub, ki je razpoznaven tudi v regiji, ter da so na Reki vedno imeli jasne in visoke cilje. Izpostavil je, da ima kakovostne igralce, ki imajo tudi velike ambicije.

Posebej je izpostavil reške navijače, o katerih je Rožmanu kot o 12. igralcu govoril njegov trenerski prijatelj in trener slovenske reprezentance Matjaž Kek, ki je z Rijeko uresničil nekatere izmed največjih uspehov kluba, kot je prvi, zgodovinski naslov prvaka Hrvaške. Kek si je med vodenjem Rijeke želel Rožmana za enega od sodelavcev.

Rožman pričakuje, da bodo navijači pomagali igralcem na vsaki tekmi. Pripadniki reške navijaške skupine Armada so po odhodu Keka iz kluba lansko jesen bojkotirali domače tekme Reke, ker so zamerili Bišćanu vulgarno obnašanje do reških navijačev, ko je bil igralec zagrebškega Dinama.

Novi trener Rijeke danes ni želel preveč govoriti, temveč je napovedal, da bo vse pokazal na igrišču. Med drugim je obljubil, da se bo hitro naučil hrvaški jezik.

Prvi Rožmanov izpit z Rijeko bo v sredo, ko bo gostoval v Bujah v šestnajstini finala hrvaškega pokala.