Širok v Gorici do pogodbe, Krka okrepljena s Hrvatom

Nogometaš Gorice Matija Širok je z vrtnicami podpisal enoletno pogodbo. Iz sofijskega CSKA v Krko Mario Brkljača.

Objavljeno
25. september 2015 00.02
Nogomet Gorica - Maribor. V Novi gorici 12.9.2015
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Ljubljana - Slovenski bočni branilec Matija Širok je podpisal pogodbo s slovenskim prvoligašem, moštvom Gorice, pri katerem bo nastopal do konca letošnje sezone. Štiriindvajsetletni otrok novogoriškega kluba je za vrtnice igral že v dosedanjem delu sezone, a zgolj kot amater. Po poročanju portala goal.com pa je okrepitev v obliki hrvaškega vezista Maria Brkljače pripeljala novomeška Krka.

Širok se je na plačilno listo Gorice vrnil po propadli epizodi pri obubožani Parmi, katere formalni član je bil zadnji dve sezoni. Desni bočni branilec si do konca letošnjega prestopnega roka ni uspel najti kluba v tujini, zato se bo vsaj do izteka letošnje sezone ustalil v domačem klubu. Doslej je za trenutno drugouvrščeno ekipo Prve lige Telekom Slovenije v sedmih sezonah odigral 159 tekem. Letos se je že na dveh vpisal med strelce.

Če se Gorica po prvi četrtini sezone zelo presenetljivo bori za najvišja mesta, je glavni cilj novomeške Krke obstanek. Do njega bo Dolenjcem v nadaljevanju sezone skušal pomagati hrvaški vezist Mario Brkljača, ki se v mesto ob Krki brez odškodnine seli iz sofijskega CSKA. Tridesetletni nekdanji mladi hrvaški reprezentant je kariero začel v Zagrebu, nadaljeval pri splitskem Hajduku, nakar je nekaj sezon igral v ruskem prvenstvu. Nazadnje je okroglo usnje, kot rečeno, brcal v Bolgariji.