Skrivnostna novinarska konferenca Domžal

Po dveh tekmah in točki je nogometni prvoligaš ukrepal in se bržčas razšel s trenerjem Andrejem Razdrhom.
Fotografija: Po odhodu Simona Rožmana na Reko je trenerske vajeti Domžal prevzel Andrej Razdrh, ki pa mu ni uspelo utrditi moštva v sredini lestvice. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Po odhodu Simona Rožmana na Reko je trenerske vajeti Domžal prevzel Andrej Razdrh, ki pa mu ni uspelo utrditi moštva v sredini lestvice. FOTO: Leon Vidic/Delo

Andrej Razdrh je vse bliže slovesu od Domžal. Klub uradno še ni potrdil, da se je razšel s trenerjem, a je za jutri (13.00) sklical izredno novinarsko konferenco, na kateri bo predstavil korenite poteze, potem ko je tudi zaključni del sezone začel neprepričljivo.

Kot kaže, je bil za 43-letnega Ljubljančana usoden neodločen izid v Kranju, kjer so si Domžalčani obetali, da bodo osvojili poln izkupiček in začeli pohod proti sredini lestvice. Namesto tega so se z igralcem manj rešili z izenačujočim golom Senijada Ibričića v 86. minuti.


Domžale še vedno na predzadnjem mestu v ligi


Domžale so na predzadnjem, devetem mestu s točko manj od Triglava (27:28). Če bodo končale na predzadnjem mestu, se bodo v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v 1. SNL pomerile z Gorico.

Sedem zmag je na domžalski klopi dosegel Andrej Razdrh. FOTO: Jure Eržen/Delo
Sedem zmag je na domžalski klopi dosegel Andrej Razdrh. FOTO: Jure Eržen/Delo


Razdrh je na domžalsko klop sedel lanskega septembra po odhodu Simona Rožmana na Reko in prvo tekmo vodil v 9. kolu. Sezono je začel pri sežanskemu CB24 Taboru, ki ga je tudi popeljal v 1. SNL preko dodatnih kvalifikacij, ko je izločil Gorico. Pod Razdrhovo taktirko so Domžale, ki bodo v sredo igrale v Velenju, zmagale sedem tekem, zadnjo pa v 20. kolu v Stožicah proti Olimpiji. Zeleno-bele bodo naslednjo nedeljo v 29. kolu tudi gostile.


Kavčič, Stojanović, Zupan, Mojsilović, ...


Tomaž Kavčič je nazadnje vodil Slovenijo. FOTO: Jože Suhadolnik
Tomaž Kavčič je nazadnje vodil Slovenijo. FOTO: Jože Suhadolnik


Po vsej verjetnosti še ne bodo izbrale novega trenerja, temveč vršilca dolžnosti. Za ta položaj lahko kandidirata Razdrhov pomočnik Darko Karapetrović ter še dva klubska trenerja: vodja mladinskega nogometna centra Jernej Javornik in trener selekcije do 19 let Darko Birjukov.

Slaviša Stojanović je nazadnje vodil Latvijo. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters
Slaviša Stojanović je nazadnje vodil Latvijo. FOTO: Ognen Teofilovski/Reuters


Kandidatov za trenerja Domžal, ki imajo razmeroma urejeno finančno poslovanje, kar jim je omogočila tudi lanska prodaja Benjamina Šeška v Salzburg za 2,5 milijona evrov, je več. Med drugimi so blizu možnosti prevzema nekdanja selektorja Slaviša Stojanović in Tomaž Kavčič, ki premoreta največ izkušenj z vodenjem klubov, pa strokovni komentator pri TV Slovenija Branko Zupan, bivši trener Stevan Mojsilović ...

Preberite še:

Komentarji: