Skubic premagal Zajca v derbiju in ob tem pordečel, Iličić podaril žogo bolnišnici

Na tujem aktivni tudi nogometaši v Rusiji, Ukrajini in na Madžarskem.
Fotografija: Sodnik je pokazal devet rumenih kartonov, dva Nejcu Skubicu (na fotografiji), ki je bil izključen v 67. minuti. Gost Miha Zajc je igral dlje, toda izgubil derbi z 0:1. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sodnik je pokazal devet rumenih kartonov, dva Nejcu Skubicu (na fotografiji), ki je bil izključen v 67. minuti. Gost Miha Zajc je igral dlje, toda izgubil derbi z 0:1. FOTO: Reuters

Nogometaši v vzhodnem delu Evrope so igrali tekme na praznih štadionih. Napeto je bilo v mestu Konya v notranjosti Turčije, kjer je gostoval Fenerbahče. Sodnik je pokazal devet rumenih kartonov, dva Nejcu Skubicu, ki je bil izključen v 67. minuti. Gost Miha Zajc je igral dlje, toda izgubil derbi z 0:1. Vodilna Trabzonspor in Bašakšehir sta se razšla brez golov. Izpostaviti velja Miho Blažiča, ki se je vpisal med strelce ob visoki zmagi Ferencvarosa nad Kaposvarjem (5:0). Njegov klub ima na vrhu madžarske lige tri točke več in dve tekmi manj kot Fehervar.

Rusija? Soči je nanizal tretjo zmago z Miho Mevljo na položaju libera (padel je močni Krasnodar), v Moskvi, kjer sta se CSKA in Ufa razšla brez golov, je igral Jaka Bijol (od 79.), Andres Vombergar pa je v 80. zamenjal Lovra Bizjaka (Bojan Jokić je bil kaznovan). Vso tekmo je igral tudi Benjamin Verbič, pri čemer je njegov Dinamo v Kijevu le remiziral z Desno (1:1).


Iličić: Tudi mi smo v teh trenutkih na vaš strani


Josip Iličić je podaril bolnišnici v Atalanti žogo, s katero je zabil štiri gole na tekmi v Valencii. FOTO: Atalanta
Josip Iličić je podaril bolnišnici v Atalanti žogo, s katero je zabil štiri gole na tekmi v Valencii. FOTO: Atalanta


Slovenski nogometni zvezdnik Josip Iličić ta čas ne igra nogometa, kljub temu pa je dejaven. Kranjčan je bolnišnici papeža Janeza XXIII. v Bergamu podaril žogo, s katero je v ligi prvakov dosegel zgodovinske štiri gole za Atalanto proti Valencii. »Tudi mi smo v teh trenutkih na vaši strani, na strani naših angelov, da zmagate na najpomembnejši tekmi od vseh,« je sporočil osebju bolnišnice v Bergamu, enem izmed največjih žarišč novega koronavirusa, ter pozval k odgovornemu ravnanju rojake v Sloveniji.

Preberite še:

Komentarji: